FJÆSING PÅ STANG OG TALLERKEN
Fjæsingen er ikke specielt eftertragtet blandt lystfiskere på grund af dens lille størrelse og frem for alt dens giftige pigge. Men det er synd, for ifølge Bo Troelsen findes der ikke noget bedre end en skindstegt fjæsing. AF BO TROELSEN AV FOR POKKER! –...
NY VIDEO: MED BRÆNDER PÅ FISKTUREN – HORNFISK PÅ PANDEN
Næsten uanset, hvad man fisker efter, er det rart at have en brænder med på turen. Det kan enten være til at lave varme drikke - eller til at tilberede fangsten, mens den stadig er helt friskfanget ude ved vandet. I denne video har vi været med Allan Svare Nielsen og...
SÅDAN LAVER DU LÆKRE FISKEFRIKADELLER
Færdigt arbejde. Gyldne fiskefrikadeller med det hele. Velbekomme! Mindre børn og unge vægrer sig ofte ved at spise fisk. Her er fiskeretten, der vil omvende dem i hobetal. I en sådan grad, at de vil tigge om mere fisk. Her får du opskriften. AF STEEN AKSEL...
NY VIDEO: OVNBAGT SOLSKINSBARS – SÅDAN GØR DU
Solskinsbars - alias sunshine bass - findes efterhånden i en lang række danske put and take vande - og den smager helt usædvanlig godt. I denne video viser Jens Bursell dig, hvordan du laver lækre ovnbagte fileter af solskinsbars på en bund af flødedampede grønstager...
FRISK FISK: BEVAR SMAGEN
Om foråret når luften stadig er kølig, behøver man ikke have så travlt med at få sin fangst i fryseren, specielt ikke, hvis der er andre fiskere ved åen, som lige skal se fangsten. Her er det fiskeguide Kenny Frost med en laks på 9 kilo fanget i Skjernå på...
NY VIDEO: FANG EN HORNFISK PÅ FLÅD – OG GRILL DEN
En af de letteste måder at fange hornfisk på er ved at fiske en tobis- eller sildestrimmel under et flåd. I denne video viser Jim Pedersen og Jesper Fohrmann dig, hvordan man skal gøre - samt giver dig den lækreste opskrift på grillede hornfisk The Thai Way - direkte...
MAD: DEN ULTIMATIVE FISKEFOND
Når du skal lave fiskefond, skal der ikke spares på de gode råvarer. Nikolaj Juel og Columbus Leth udgav for et par år tilbage en virkelig lækker bog med fiskeopskrifter fra Gyldendal – Walk on the wild side. Her får du opskrift fra bogens kulinariske univers – en...
FORELLER NATUREL
Fiskemadlavning behøver ikke være så svært. Faktisk er en af de mest guddommelige spiser foreller grillet naturel med salt, peber og dild serveret med en kølig hvedeøl – præcis som de urgamle bayerske traditioner foreskriver det. Af Jens Bursell ...
Tre slags julesild
Sildesæsonen er i fuld gang – både ved vandet og bordene. Her får du tre spændende julesild, som kan pryde ethvert julebord. God appetit. Af Nikolaj Iversen TRE AF MINE YNDLINGS SILDRETTER til et julebord er den russiske rødbedesild med peberrod, den italienske...
Stegte maltsild i øllage
De kolde måneder er ensbetydende med sild. Både sildefiskeri og masser af sild på julefrokostbordene. – Og øl hænger naturligt sammen med serveringen af sild. Her får du Nikolaj Iversens version, hvor der ikke alene skal drikkes øl til, men hvor der er malt i silden...
Guf med guf indeni
Paneret rødspætte er en kongespise – og hvis man først fylder den med kammuslinger og andet godt, inden den ryger i ovnen – ja så bliver det kun endnu bedre Af Nikolaj Iversen, Restaurant Store Børs EFTER EN GOD DAG PÅ VANDET, hvor man har en køleboks med fine...
Stegt haj på den ufede måde
Hvad stiller man lige op når man har fanget sin første pighaj. Det spørgsmål måtte vores kok, Nikolaj Iversen, stille sig selv for nylig, da han fangede sin første pighaj. Her får du svaret. Af Nikolaj Iversen, Store Børs Estragon sauce 1 stk....
Makrelhapsere
I august kan der være godt gang i makrellerne. Her giver kokken og lystfiskeren, Nikolaj Iversen, dig en lækker måde at servere små benløse makrelhapsere til forret, hovedret eller bare en lille snack på terrassen. Af Nikolaj Iversen, Store Børs ...
Multe på menuen
Nikolaj Iversen er kok og ejer af gourmetrestauranten Store børs i Roskilde. Desuden er han ivrig lystfisker. Når det endelig er multesæson, er han ikke i tvivl om, hvordan fiskene skal tilberedes. Multen skal selvfølgelig på grillen. Her får du en af hans...
En gastronomisk odyssé på sundet
Der er ikke noget som en stærk, kold porter til at krydre den kolde havluft med. Det skulle da lige være, når den akkompagneres med friskfanget fisk tilberedt i kabyssen. Følg med Carlsbergs Fiskeklub – og folkene bag Wiibroe på en frisk havtur, hvor Carlsbergs...
Øl & fisk
De fleste lystfiskere kan godt stå og få lyst til en forfriskende øl, når waders, sweatere og ikke mindst det gode fiskeri giver varme røde kinder. Og øl er jo dejligt som forfriskning, men faktisk kan øl meget mere end det. Det kan være det helt rigtige valg til din...
Karatetorsk
Wasabipaneret torsk med japansk mayo og glaserede rødbeder er en enkel ret, som giver den klassiske danske torsk med rødbeder og peberod et gedigent japansk karatespark. Af Jakob Hessel Andersen ...