ØRRED DRUKNET I RØG OG ØL

ØRRED DRUKNET I RØG OG ØL

Nogle er vilde med smagen af ørred – andre knap så meget. Andre er vilde med øl og røg… Uanset hvad du er til, så har du her et bud på en ret, der »drukner« ørredsmagen i røg, øl og andre intensive smagsnuancer fra fx røget...

ER DU MED PÅ EN RYGER?

ER DU MED PÅ EN RYGER?

Vi lystfiskere har altid været glade for at ryge vores fisk, men rygning er blevet endnu mere populært på det seneste. De to storrygere, Jan Gildam og Gordon P. Henriksen, giver dig her en udførlig guide til forskellige typer af rygning og røgovne - samt en masse...

FORELLER NATUREL

FORELLER NATUREL

Fiskemadlavning behøver ikke være så svært. Faktisk er en af de mest guddommelige spiser foreller grillet naturel med salt, peber og dild serveret med en kølig hvedeøl – præcis som de urgamle bayerske traditioner foreskriver det. Af Jens Bursell – BAYERN – alene...

OPVASKERDAMPET LAKS

OPVASKERDAMPET LAKS

En af de ultimative måder at tilberede en laks er en teknik kaldet sous vide, hvor kødet langtidsbrassieres i vakuum ved lav temperatur. Dette kan sagtens gøres uden den dyre sous vide-maskine, og retten skal nok vække opmærksomhed hos gæsterne, når du hiver din fisk...

RENT – RÅT OG ÆRLIGT

RENT – RÅT OG ÆRLIGT

Friskfanget Østersølaks er en eminent spise, som kan tilberedes på mange måder. En lækker måde at spise den på er den helt rå og ærlige metode – direkte på den bornholmske klippekyst på en efterfølgende kysttur. Af Gordon P. Henriksen LAKSEFISKERIET PÅ BORNHOLM er...

Tre slags julesild

Tre slags julesild

Sildesæsonen er i fuld gang – både ved vandet og bordene. Her får du tre spændende julesild, som kan pryde ethvert julebord. God appetit. Af Nikolaj Iversen TRE AF MINE YNDLINGS SILDRETTER til et julebord er den russiske rødbedesild med peberrod, den italienske...

Stegte maltsild i øllage

Stegte maltsild i øllage

De kolde måneder er ensbetydende med sild. Både sildefiskeri og masser af sild på julefrokostbordene. – Og øl hænger naturligt sammen med serveringen af sild. Her får du Nikolaj Iversens version, hvor der ikke alene skal drikkes øl til, men hvor der er malt i silden...

Guf med guf indeni

Guf med guf indeni

Paneret rødspætte er en kongespise – og hvis man først fylder den med kammuslinger og andet godt, inden den ryger i ovnen – ja så bliver det kun endnu bedre Af Nikolaj Iversen, Restaurant Store Børs EFTER EN GOD DAG PÅ VANDET, hvor man har en køleboks med fine...

Stegt haj på den ufede måde

Stegt haj på den ufede måde

Hvad stiller man lige op når man har fanget sin første pighaj. Det spørgsmål måtte vores kok, Nikolaj Iversen, stille sig selv for nylig, da han fangede sin første pighaj. Her får du svaret. Af Nikolaj Iversen, Store Børs Estragon sauce 1 stk....

Makrelhapsere

Makrelhapsere

I august kan der være godt gang i makrellerne. Her giver kokken og lystfiskeren, Nikolaj Iversen, dig en lækker måde at servere små benløse makrelhapsere til forret, hovedret eller bare en lille snack på terrassen. Af Nikolaj Iversen, Store Børs ...

Multe på menu’en

Multe på menu’en

Nikolaj Iversen er kok og ejer af gourmet restauranten Store børs i Roskilde. Desuden er han ivrig lystfisker. Når det endelig er multesæson, er han ikke i tvivl om, hvordan fiskene skal tilberedes. Multen skal selvfølgelig på grillen. Her får du en af hans...

En gastronomisk odyssé på sundet

En gastronomisk odyssé på sundet

Der er ikke noget som en stærk, kold porter til at krydre den kolde havluft med. Det skulle da lige være, når den akkompagneres med friskfanget fisk tilberedt i kabyssen. Følg med Carlsbergs Fiskeklub – og folkene bag Wiibroe på en frisk havtur, hvor Carlsbergs...

Øl & fisk

Øl & fisk

De fleste lystfiskere kan godt stå og få lyst til en forfriskende øl, når waders, sweatere og ikke mindst det gode fiskeri giver varme røde kinder. Og øl er jo dejligt som forfriskning, men faktisk kan øl meget mere end det. Det kan være det helt rigtige valg til din...

En god kop kaffe

En god kop kaffe

Kaffe er en essentiel del af en fisketur – ja, for nogen er det næsten lige så vigtig, at man får kaffe, som man får fisk. Men kaffe på turen kan være meget mere end en kop fra termokanden. Vi viser dig her mulighederne for at servere og drikke den bedste fiskekaffe....

Laks i æteren

Laks i æteren

Det er de færreste, der er klar over, at satirikeren Simon Jul er en fantastisk kok med en stor passion for at fange sine egne råvarer, når muligheden byder sig. Fisk & Fri valgte derfor at invitere ham med til Bornholm for at fiske laks og kokkerere – og det gik...

Karate torsk

Karate torsk

Wasabi paneret torsk med japansk mayo og glaserede rødbeder er en enkel ret, som giver den klassiske danske torsk med rødbeder og peberod et gedigent japansk karate spark. Af Jakob Hessel Andersen KLASSISK DANSK TORSK med æg, peberrod og rødbeder er en ret, jeg holder...

Nordens bedste sild

Nordens bedste sild

11 nordiske finalister dystede om at få netop deres sildeopskrift kåret til Nordens bedste, da Nordisk Mesterskab i Sild blev afholdt på Nyhavns Færgekro. Vindersilden indeholder bl.a. bornholmsk honningsnaps, og opskriften – den får du her. Tekst og foto af Gordon P....

Krydrede torskesnacks

Krydrede torskesnacks

Disse ovnbagte fiskesnacks er godt krydret med bl.a. frisk chili, hvidløg og urter. Inspirationen til retten kommer fra de amerikanske crabcakes – men den smager mindst lige så godt, når den er tilberedt med stangfanget torsk! Tekst og fotos: Gordon P. Henriksen...