I august kan der være godt gang i makrellerne. Her giver kokken og lystfiskeren, Nikolaj Iversen, dig en lækker måde at servere små benløse makrelhapsere til forret, hovedret eller bare en lille snack på terrassen.

Af Nikolaj Iversen, Store Børs

Ingredienser

4 hele makrel ca. 2 kilo Rapsolie til at stege i 40 g smør 1 stk. spidskål 1 stk. rødløg 1 bundt forårsløg 200 gram sukkerærter (Sugarsnaps) 2 citroner 1 dl rapsolie 1 tsk. stærk sennep Salt og peber

MAKRELLEN er en fed fisketype, der er meget fin i kødet. Derfor er det vigtigt, at tilbehøret har noget kant og struktur i sig. Fx en spidskålssalat der er dejlig sprød knasende, og som sammen med forskellige løgtyper giver det lidt ekstra. Kombinationen er lækker og ser godt ud, når tallerkenen stilles ud på terrassen en sensommerdag

Makreller har ingen svømme­blære og er altid i fuld bevægelse. For en kok og lystfisker er det vigtigt, at rensning af fisken sker hurtigst muligt efter fangst, da ma­krellen meget hurtigt bliver harsk i smagen. Lige så lækker en makrel kan være, lige så slemt kan den også smage. Så rens den med det samme og spis den frisk. Så er belønning også fantastisk.

 

Friluftsland

 

SKÆR MAKRELLEN i fileter og fjern bugbenene. Fileten skæres ud i fire centimeter brede stykker, og hvert stykke skæres forsigtigt igennem på midten, så skindet stadigt er helt. Så foldes de i, hvilket ligner små koteletter. Makrelhapserne steges nu på en god varm pande med rapsolie. Man starter med at stege den side, der er »åben«, og efter et minut vendes fisken, og man slukker for varmen. Her giver man lige panden en lille klat smør, og lader panden stå. Efter ca. to minutter er de små stykker af fisk færdige.

SPIDSKÅLEN skæres i tynde strimler og lægges i koldt vand, man lader det stå i ca. 10 minutter, og så løfter man det ud fra vandet, og lader det stå og dryppe af. Sukker­ærterne skæres på skråt i ca. tre centimeter tykke skiver. Rødløg skæres i tynde ringe. Forårsløg skæres med fine skrå snit.

DRESSINGEN laves ved at piske rapsolie, citronsaft, sennep, salt og peber rigtigt godt sammen. Løgene kommes op i dressingen og skal trække i ca. 15 minutter inden spidskål og ærter vendes i.

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This