Kystfiskeri

De danske kyster byder på uanede muligheder for et spændende kystfiskeri. Især fiskeret efter havørreder er super populært – og derfor har vi her i Fisk & Fris artikel arkiv et kæmpestort udvalg af artikler om netop fiskeriet efter kystørred. Her vil du både kunne finde mange artikler om, hvordan fiskeriet bedrives med både spin, flue og bombarda – men også en masse guides til, hvilke områder og pladser, der er de bedste. Du kan også læse artikler om kystfiskeri efter fx makrel, hornfisk og fladfisk.

Åfiskeri

Danmark har et væld af mindre og større åer, hvoraf en del giver mulighed for et spændende fiskeri efter ørreder og laks – samt til tider også andre arter som fx gedder og aborrer. I artikelarkivet finder du et væld af artikler om både flue-, spinne- og medefiskeri efter især laksefisk – plus en række guides til udvalgte åer. Du kan også finde artikler om strømvandsfisker i udlandet her.

Predatorfiskeri

Fiskeriet efter rovfisk som gedde, aborre og sandart i både fersk- og brakvand er blevet mere og mere populært de seneste år. Fisk & Fris artikelarkiv byder derfor selvfølgelig også på en hel masse artikler om netop dette emne, så du kan lære at finde fiskene, vælge de rette agn – samt optimere din strategi, teknik og fiskemetoder, så du får mest mulig succes ved vandet.

Hav- og småbådsfiskeri

De åbne vidder på havet tiltrækker flere og flere – hvad enten det er som turbådsfisker eller skipper på egen småbåd. I denne del arkivet finder du en solid samling artikler, der rammer bulls eye, hvad enten du er til torsk, sild, hornfisk, makrel og fladfisk – eller mere specialiserede former for hav- og småbådsfiskeri. I denne del af arkivet vil du også kunne finde artikler om fx brugen af moderne marine elektronik.

Guide til fiskepladser

Som begynder er det ikke altid helt let at finde ud af, hvor man skal fiske under de meget forskellige forhold, der gør sig gældende i løbet af året. Her har vi samlet en lang række artikler med information om bestemte fiskepladser samt områder, der meget vel kan vise sig at blive nøglen til succes, næste gang du skal vælge, hvor du skal tage hen på fisketur. Her kan du især finde information om kystpladser og gode åer – men der er også guides til en række søer, put & take vande.

Spinnefiskeri for alle

Fiskeriet med spinnestang er inde i en rivende udvikling – og der dukker konstant nye samt spændende agn og teknikker op. På Fisk & Fri følger vi selvfølgelig med i de nyeste tendenser, så du er klædt bedst muligt på, næste gang du skal ud og lufte spinnestangen. I denne sektion kan du derfor læse om alt fra blink, spinnere, woblere og jerkbaits – til softbaits og fluer.

Fluefiskeri i massevis

Hvad enten du er rendyrket fluefisker eller bare er nysgerrig efter at vide mere om dette sjove fiskeri, så har vi i Fisk & Fris artikelarkiv en lang række artikler om dette fascinerende emne. Her finder du dels tips til grej som fx stænger, hjul og liner, men der er også en hel masse artikler om de mange forskellige fluer – samt hvordan de bindes. Hertil kommer artikler, der går i dybden med eksempelvis kasteteknik.

Put and take fiskeri

Rundt omkring i landet er der mange gode put and take søer, hvor der løbende udsættes massevis af flotte ørreder. Det betyder, at fangstmulighederne her altid er noget nær det optimale. Dette gør vandende oplagte for lystfiskere med hang til sikker action – samt alle de mange familier, der bare vil have en hyggelig tur med fangstgaranti til børnene. Her kan du læse alt det, du får brug for at vide om agn, teknikker og de forskellige vande.

Trolling

Trollingfiskeriet er en utrolig effektiv og afslappende måde af afsøge store vandområder efter fisk – hvad enten der er tale om laks, ørred, torsk, gedder eller sandart. I denne del af arkivet finder du alt, hvad der er værd at vide om dette spændende fiskeri – samt en masse tips til både agn, grej og fisketeknikker.

Medefiskeri

Fiskeriet med naturlig agn kan dyrkes efter mange forskellige arter. Her i denne sektion af Fisk & Fris artikel arkiv finder du dels artikler om fiskeriet efter karper, suder, karusser, brasen, skaller, rudskaller og rimter samt store rovfisk som gedde, aborre, sandart, malle og stør. Men – fiskeriet dækker naturligvis også havmede samt fiskeriet efter blandt andet de flade, som du selvfølgelig ikke snydes for her.

Grej og beklædning

At holde sig varm, tør og mæt under fiskeriet er normalt en vigtig forudsætning for at få en komfortabel og god fisketur. Men – den rigtige beklædning er også et spørgsmål om sikkerhed, hvis uheldet er ude og du ryger i vandet. I denne del af artikelarkivet finder du tips og tricks til blandt andet beklædning, friluftsudstyr og andre former for grej, der gør livet meget lettere for dig som lystfisker.

Biologi

Grundviden om fiskenes biologi er ikke blot spændende, men også nyttig læsning for enhver lystfisker, der gerne vil øge sine chancer for fangst. Når man ved noget om hvordan, og hvorfor fiskene reagerer, har man nemlig også en større chance for at fange dem. Her finder du artikler om fiskens biologi, som gør dig klogere som lystfisker.

Miljø og debat

Mere natur, bedre miljø, renere vand og større selvreproducerende fiskebestande er i alle danske lystfiskeres interesse. Her i denne del af artikelarkivet finder du baggrundsviden om fisk og miljø – samt debat artikler om, hvordan vi bedst opnår bedre forhold for vores fiskebestande.

Portrætter

Lystfiskeriet byder på mange spændende personer og skæve eksistenser, der er gået all in på vores fantastiske fælles hobby. I denne del af Fisk & Fri´s artikelarkiv har vi samlet et udpluk af portrætartikler om nogle af de personer eller klubber, der har været med til at sætte kulør på sportfiskescenen gennem årene.  

Madopskrifter

At fange en fisk, som man selv har fanget, er en helt speciel tilfredsstillelse: Det smager simpelthen bare bedre, når man ved, hvor fisken kommer fra og kan koble det til en god oplevelse i naturen med fiskestangen i hånden. Her i denne sektion finder du en hel masse spændende opskrifter, der vil give en helt ny kulinarisk dimension til dit fiskeri.

Fiskerejser

Verden er fyldt med fantastiske fiskevande, der bare venter på at blive udforsket af dig. På Fisk & Fri har vi altid haft tradition for at være først med historier fra de nyeste og mest spændende destinationer, så i denne sektion vil du finde alt hvad hjertet begærer af inspiration til din næste fiskerejse.

Fiskeri generelt

I Fisk & Fri´s artikelarkiv kan du finde mange artikler, der fokuserer på generel viden om lystfiskeri. Det kan fx være tips til strategier og taktikker, som er universelt gældende for mange vidt forskellige former for fiskeri. Det kan eksempelvis være basal viden om tilgangen til fiskeriet, affiskning af vandet samt forskellige metoder til at lokalisere fisk. Disse artikler drejer sig altså ikke om bestemte arter eller teknikker, men snarere om de større sammenhænge og tendenser i fiskeriet.