En lækker, varm fiskesuppe med et orientalsk præg er lige hvad der skal til for at få varmen efter fisketuren i den kommende tid. Og hvilken som helst torskefisk eller rundfisk kan i princippet
bruges.
Det er ikke kun kystens og de ferske vandes rovfisk, der bider fra sig i den kommende tid. Det gør kulden så sandelig også, og til tider kan det være svært at holde varmen. Oven på en god lang fisketur, er en lækker fiskesuppe lige hvad der skal til for at få gang i blodcirkulationen og få varme i kroppen på ny.
AF JESPER HANSEN, FOTOS: ERIK TRAMPE OG GORDON P. HENRIKSEN
EN FISKETUR I KULDEN er noget helt særligt. At komme ud og blive blæst igennem af elementerne styrker både kroppen og sjælen. At få en dryppende næse og kolde tæer, kan sjovt nok fjerne selv de værste stresssymptomer, og en god efterårsdag på søen med lidt rusk, støvregn, kolde hænder og lunken kaffe kan gøre en voksen mand træt som et lille barn efter sin aftensmad. At komme hjem efter en rigtig kold dag er næsten det bedste.
Man ryger ud af det kolde, klamme tøj og over i et varmt bad, der får huden til at brænde på den mest underfundige måde selv ved temperaturer langt under 38 grader. Ja, og så en god suppe at varme sig på og derefter direkte på sofaen!

I den kommende tid er der rig mulighed for at fange nogle fine fisk fra de mange turbåde rundt om i landet. Og de fleste af de fisk, som kan landes fra disse både egner sig fortrinligt til en god, varm suppe.
Verdens nemmeste fiskesuppe
Denne fiskesuppe må være en af de nemmeste, der findes. I opskriften er angivet lyssej, men man kan bruge hvilken som helst torskefisk eller rundfisk generelt. Jeg vil dog ikke anbefale at bruge laksefisk til suppen, da laksefisk har en tendens til at give suppen en bitter smag. Man kan med fordel lave suppen en dag, hvor man har overskuddet og tiden, og så smide den i fryseren til en dag, hvor man kommer kold hjem og ikke orker at stå i køkkenet.
Filetér fisken og skær den i fire lige store stykker. Del skroget i mindre dele og skær gulerod, løg, hvidløg, selleri, og chili i små stykker og steg det af i olie i en tykbundet gryde. Når urterne og benene er stegt flot gyldne tilsættes karry pastaen. Det er vigtigt at stege pastaen godt af for at få frigivet de mange smagsstoffer.
Hæld vand på, så det dækker, og lad det simre i 30 minutter. Sigt derefter urter og ben fra suppen, og lad den koge ind til ca. halvdelen. Tilsæt nu glasnudlerne og fisken, og lad det hele simre indtil fisken er tilberedt. Smag til med limesaft og eventuelt lidt salt, og servér suppen i en dyb tallerken med fintsnittet kinakål og fintsnittede basilikumsblade på.

Selve skroget fra fisken og alle grøntsagerne steges i olie, så fiskesuppen får mest mulig smag og kraft.
Opskrift på fiskesuppe med kinakål og bladselleri til 4 personer
1 stk. tre kilos lyssej eller anden
torskefisk
1 gulerod
1 løg
2 fed hvidløg
3 stængler bladselleri
1 kinakål
1 chili
1 bundt basilikum
1 pakke glasnudler fra det
nærmeste thai supermarked
1 lime
2 spk rød karry pasta












