I slutningen af august var Gordon P. Henriksen og otte af Fisk & Fri’s læsere på en fiskerejse til den danskeejede Fraser River Lodge i British Columbia, Canada. Turen bød både på kongelaks, stør, bulltrout og ikke mindst store naturoplevelser. Her kan du læse et lille udvalg af deltagernes beretninger.

Af Gordon P. Henriksen

 

Tohatsu

 

Jesper Stenholm finder det store fiskesmil frem. Man kan jo ikke gøre så meget andet når man lige har fanget en prægtig kongelaks som denne.

Jesper Stenholm finder det store fiskesmil frem. Man kan jo ikke gøre så meget andet når man lige har fanget en prægtig kongelaks som denne.

FØRSTE DAG starter allerede kl. 5.00 med stor morgenmad på lodgen, og spændingen er helt i top. En af turens deltagere, Jakob Benediktson, er i den grad spændt, men måske også lidt nervøs. – Jeg er tvivl om jeg overhovedet vil være i stand til at kunne fange én, eller om jeg kun skal være tilskuer til de andre deltagers fangster, fortæller den forventningspressede fisker. – Jeg er nybegynder, og jeg er derfor ekstra spændt på, hvordan det ville føles at fange en laks, fortæller Jakob og fortsætter. – Vi sejler op ad den enorme flod i de hurtige jetboats med vores guide, Dale. Vi skal fiske en krog med en lille rød kugle monteret med kastebly. Det skal ligne et lakseæg og forhåbentlig friste forbipasserende laks.

Vores vært Patrick V. Topp er ofte på floden for at sørge for at alle gæsterne har det godt – og der bliver da også tid til lidt fiskeri selv. Her er han spændt op med en flot laks.

Vores vært Patrick V. Topp er ofte på floden for at sørge for at alle gæsterne har det godt – og der bliver da også tid til lidt fiskeri selv. Her er han spændt op med en flot laks.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kongelaks på 10 kilo!

– Der sker ikke meget den første time, så jeg vælger derfor at tage en lille pause. Pludselig har en af de andre fået noget på krogen, og det virker som om, at det var en af de eftertragtede kongelaks. Jeg får straks ny energi og begynder at kaste på ny. Efter tredie kast er der gevinst. Det giver et kæmpe ryk i linen, som efterfølgende begynder at løbe derudaf i et voldsomt tempo. Jeg bliver helt paf, da jeg ikke er forberedt på hvad jeg skal gøre. Heldigvis har jeg en god makker ved siden af mig, som forklarer hvordan og hvorledes jeg skal presse fisken og i det hele taget håndtere hele processen med at få den i land. Det lykkes mig til sidst at få fisken ind, hvor en af de andre gutter netter den. Det er en super flot kongelaks på 10 kilo – hold da helt op en krabat. Det er virkelig en god start på en fantastik uge på Fraser River Lodge, slutter Jakob.

AT SKULLE FISKE EFTER STØR, er noget der altid har stået højt på min ønskeseddel, forklarer en af turens andre deltagere, Jesper Stenholm. – Man ved jo ikke, om det er fem eller 500 kilo der hugger på. Hvordan fiskeriet efter stør skal foregå er ikke helt ukendt, da jeg har set en del fiskefilm hjemmefra. Alligevel er det en noget underlig fornemmelse at sidde som passiv tilskuer og kigge på stangspidsen mens man ved at forhistoriske monsterfisk svømmer rundt under en i den store brune flod.

Chiel Robben får godt tag i ørredfiskeriet og lander flere smukke eksemplarer af den unikke og smukke bulltrout, der kun findes i de vestvendte canadiske og nordamerikanske floder.

Chiel Robben får godt tag i ørredfiskeriet og lander flere smukke eksemplarer af den unikke og smukke bulltrout, der kun findes i de vestvendte canadiske og nordamerikanske floder.

Jeg har vundet retten til første fisk, så hjertet skipper lige et par slag, da en af de fire stænger pludselig viser tegn på aktivitet. Er det nu det sker? Guiden giver et hårdt tilslag, og pludselig står jeg med stangen i hånden. – Fuck, den hiver helt vildt, tænker jeg, mens fisken tager et par vilde spring, hvor vi kan se størrelsen på fisken, der omtrent er lige så lang som jeg er høj! Pludselig er den inde under båden, og guiden råber, at jeg skal holde den væk fra motoren. Det giver et sus i os alle, da vi endelig kan se størrelsen på den. Der er dog lige et positivt problem: Fisken er for stor til at komme op i båden, så vi skal ind til land for at genudsætte og fotografere den.

Det er først, da jeg står med fisken i hånden, at jeg indser, hvor stor en fisk jeg har fanget. Guiden estimerer den til ca. 60 kilo, og jeg er en lykkelig mand. Jeg ved, at de kan blive langt større, men i min verden er dette bestemt en stor fisk!

er nok Thomas Friis Jørgensen. Inden turen til Canada bestod hans fangstrekord i en lille gennemsigtig ising fra Øresund, og nu var han pludselig i B.C. med otte garvede fiskere. Han plan er at fange laks og så den berygtede stør. Og chancerne for en ny PR, som han så flot har lært det hedder, er vist bestemt til stede.

– En af dagene vælger vi at tage på vildmarkstur i en mindre flod med to eksperter i fluefiskeri og en guide som vist bedst kan beskrives som fisketosse – på den tossede måde. Efter at have kørt en time i firhjulstrækkeren med båden på traileren, ankommer vi til en af British Columbias store søer. Her ryger jetbåden i vandet, hvorefter vi sejler en time hen til udmundingen af en flod. Efter en halv times sejlads på floden og yderligere en times vandring, ankommer vi endeligt til fiskepladserne, der byder på de smukkeste azurblå pools og dybe strømrender. I det vi når pladsen, hører vi en infernalsk larm, og vores guide begynder at småløbe. Nej, nej, nej – vi er netop blevet overhalet af en midaldrende amerikansk tandlæge med dollarsmil, som flyvende i sin privathelikopter lander på pladsen få minutter inden vi ankommer. Nå men pyt. Vi bevæger os videre til næste spot. De to fluefiskere Chiel og Gordon kaster sig med selvbundede fluer ud i den ædle fluefiskekunst og elegant ser det ud. I mens står jeg alene med min spinnestang og prøver en lille dansk spinner, som jeg fik stukket i hånden dagen før af en barmhjertig fiskebuddy i gruppen

Thomas Friis Jørgensen har netop fanget sit livs største fisk og genudsætter nu en sockeye laks i flot rød gydedragt.

Thomas Friis Jørgensen har netop fanget sit livs største fisk og genudsætter nu en sockeye laks i flot rød gydedragt.

Jeg kan nu sagtens forestille mig, at der kunne være en prægtig laks i dette vand og to kast senere, – bang så er der fast fisk! Fisken er stor – rigtig stor. Den er i hvert fald langt større end den ising, jeg fangede sidste år på Sundet. Det er en sockeye laks eller rødlaks, som de kaldes på dansk. Og når man ser den store røde ryg på fisken er man ikke i tvivl hvorfor. Chiel hjælper mig med at håndlande fisken og holde den op til et par fotos. Spinneren virkede. En ny PR er i hus og i aften kommer luksusmiddagen tilbage på lodgen til at smage ekstra godt, er jeg sikker på, slutter Thomas.

En lodge med en fremragende vært – og vores fineste anbefalinger!

Jesper havde længe drømt om en canadisk stør og endelig gik denne drøm i opfyldelse

Jesper havde længe drømt om en canadisk stør og endelig gik denne drøm i opfyldelse

FRASER RIVER LODGE  ligger et par timer fra Vancouver med en skøn udsigt ud over Fraser floden. Den danske ejer Patrick V. Topp, har helt klart Fisk & Fri’s højeste anbefalinger. Han er en formidabel vært, der gør alt for at gæsterne får den bedste oplevelse. Generelt er lodgen meget luksuriøs, og hver aften serveres der en lækker tre retters menu med udsigt over Mt. Cheam og floden. Der findes dog også mere prisvenlige pakker, hvor man selv står for madlavningen. Fraser River Lodge tilbyder både guidet fiskeri efter stør og laks, men også vildmarksture med jetboat eller helikopter efter adskillige ørredarter i storslåede omgivelser. Du kan se mere om de mange muligheder på www.fraserriverlodge.com eller blive ven med Fraser River Lodge på facebook

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This