Nogen kan lide dem korte… men det er nok de færreste der har anvendt pimpelstænger til store trollinglaks eller målertorsk. Der er dog mening med galskaben, og der er en grund til, at David Thormar har fået en forkærlighed for sin lille røde fiskestang – Lokka.

Af David Thormar

En måler fra Det Gule Rev – en fantastisk debut for lille Lokka.

En måler fra Det Gule Rev – en fantastisk debut for lille Lokka.

JEG STÅR I SKURET og er ved at pakke til weekendens torsketur på Det Gule Rev. Mængden af grej jeg bør slæbe med virker uoverskuelig stor. Mede, pirke og kaste-grejlisten tager ingen ende. Da overvejelserne om stangvalg er for­estående, falder jeg over vinterens nyindkøbte pimpelstang »Lokka«. Den er ikke brugt meget, da vinterens is hurtigt forsvandt. En gakket tanke får mig til at pakke den ned til torskefiskeriet – en perfekt reservestang, der kan ligge tilrigget i tasken og hold op hvor bliver det sjovt at se de andre, når jeg tager den frem!

Fiskeriet har kørt rimelig godt over hele dagen og flere fine torsk sej og lubber er kommet ombord. Jeg har faktisk glemt alt om min lille stang, indtil jeg pludselig får linebrud, mens der er tykt af fisk på ekkoloddet. Jeg må reagere hurtigt, og i stedet for at bruge tid på at rigge om slår det mig at pimpelstangen ligger klar i tasken.

Da jeg firer pirken ned, griner drengene højlydt. Jeg vælger at overhøre de småsjofle spydige kommentarer med sindsro. Latteren aftager ikke, da jeg kort efter står og bakser med en meget voksen torsk.

Der er ikke meget stang at fighte med, men til gengæld har jeg en utrolig føling med fisken. Efter en længere kamp, hvor jeg flere gange tror, at fisken vil vinde, kommer der en noget større torsk, end først antaget, til syne i overfladen. Grinene bliver mere alvorlige. Vægten siger 13,1 kg og der bliver opgivende og forundret ryste på hovedet!

 

Friluftsland

 

Resten af turen bliver stangen faktisk min lille yndling, selvom den måske ikke er det mest effektive at stå med, idet man er nødsaget til at fiske med lettere pirke uden ophænger. Fights’ne er dobbelt så hårde og tager noget længere tid. Men sjov at bruge det er den, og den giver en helt anden let fornemmelse med fiskeriet.

Heller ikke gedderne kan vide sig sikre fra »tyven«. Den lille pimpel stang er genial i både med pladsmangel.

Heller ikke gedderne kan vide sig sikre fra »tyven«. Den lille pimpel stang er genial i både med pladsmangel.

NOGET TID SENERE har jeg med min lille Linder jolle slået mig på de kystnære laks ved Møn, og her kommer pimpelstangen i spil igen. I den lille jolle fylder otte trollingstænger meget. Den lille stang passer perfekt til setup’et og kan stå lige ved motoren, som tyven eller snigeren, som den ekstra midterstang bliver kaldt. Mig og den lille stang er åbenbart blevet super gode venner, for første hug tilfalder den lille røde, og derfra går det bare derudaf. På en række ture er det klart den stang, der fanger mest og de to største laks på over 10 kg bliver også taget på Lokka’en.

De store laks er klart højdepunktet for den korte, men nu er det blevet et mål og en spøjs gimmick at fange nogle forskellige arter på den lille stang. Dels fordi der er sjovt men også lidt som protest mod den grej fanatisme, der nogle gange kan være. Det kan sgu godt lade sig gøre at fange storfisk på sparsomt grej.

PIMPELSTANGEN har derfor også været med på flere andre ture med blandet succes, men gedderne er den også god til. Agnet med et kuglebly og en skalle eller en stor wobler er den perfekt til geddetrolling. Mange gedder har været oppe og vende, men de helt store mangler stadig.

Jeg vil langtfra anbefale en pimpelstang til ens daglige fiskeri eller som den ultimative stang til de nævnte fiskeformer, men som et ekstra krydderi til ens fiskeri er den perfekt og faktisk er jeg blevet så afhængig af den, at jeg har erhvervet mig en mere.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This