Jesper Fohrmann fighter en fin havørred til premieren i sydsvenske Nybroån.

Så er sæsonen ved sydsvenske Nybroån startet og Fisk & Fri´s udsendte – Jim Pedersen samt Jesper Fohrmann, var traditionen tro mødt op til premieren den 25 februar for at inhalere stemningen ved den smukke å.

 

AF JIM PEDERSEN

 

PREMIEREN VED NYBROÅEN er fyldt med gode traditioner – og sådan var det også i år da åen blev åbnet for offentligheden forleden. Anders Karlsson fra YFS, Ystadortens Fiskevårds- och Sportfiskeförening holdt velkomsttale for de morgenfriske ved præmierefiskeriet, og det er et fantastisk klubhus de har. Det ligger 10 meter fra Nybroåen og 100 meter fra åen munding ud i Østersøen. Man kan vist roligt sige, at dén placering er godkendt, og at det er tilladt at være bare lidt misundelig. Hytten kan i øvrigt lejes via Novasol.

 Det var en klar men kold dag med en strid nordenvind, og der var højvande i Østersøen samt masser af vand i åen. Anders Karlsson fortalte, at der havde været en meget fin opgang af gydemodne havørreder, og at der havde været fine fangster af fine skinnende blanke havørreder, af medlemmerne fra YFS, som har lov til at fiske inden den offentlige præmieredag.

Jesper Fohrmann med en fin havørrede fra Nybroåen, der blev forsigtigt genudsat med det samme.

Jesper Fohrmann med en fin havørred fra Nybroåen, der blev forsigtigt genudsat med det samme.

Havørred i Akvariet

Jesper og jeg har været ved Nybroåen før og vi har en svaghed for en plads der hedder ”akvariet”, hvor vi straks gik i gang med at fiske. Ret hurtigt fisk Jesper en havørred på 65 cm, som hurtigt blev landet og forsigtig sat ud igen. Lidt senere fangede Jesper endnu én, den var på 55 cm.

Det skulle blive eftermiddag før det blev min tur, med en bette havørred på 45 cm. Og så skete der det, der så tit sker. Dagen bedste fangst hugger på det sidste kast inden hjemturen. Fisken huggede tæt under land efter fluen havde svinget ind mod bredden. I samme sekund havørreden huggede, drønede den til overfladen og kvitterede med et gevaldigt hop ud af vandet. Ingen tvivl – denne fisk måtte være frisk fisk fra havet. Den var helt vild til at starte med, men ret hurtig blev den mere rolig, og det blev mere klart, at det var en havørred på vej ned mod havet. For at den kunne spare på sine kræfter, lagde jeg pres på den og fik den forholdsvis hurtig ind. Et hurtigt billede blev taget, og den blev målt til 75 cm. Den havde gjort sin pligt længere oppe i åen og blev hurtigt sat ud igen, med besked om at komme tilbage til efteråret – stor og flot.

Der er kun sølle 85 km fra Øresundsbroen i Danmark til Nybroåen ved Ystad, så der er bare med at komme afsted!

Læs meget mere om havørredfiskeriet i sydsvenske Nybroån her.

 

Friluftsland

 

Jim Pedersen med sin grove havørrede, der røg retur straks efter dette foto blev taget.

Jim Pedersen med sin grove havørred, der røg retur straks efter dette foto blev taget.

 

Udsigten er virkelig smuk, hvor Nybroån løber ud i Østersøen.

Udsigten er virkelig smuk, hvor Nybroån løber ud i Østersøen.

 

I sidste kaswt lykkedes det Jim Pedersen af få en grov havørred på fluen.

I sidste kast lykkedes det Jim Pedersen af få en grov havørred på fluen.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This