Vinteren står for døren, temperaturerne langs vores kyster er kraftigt dalende – og det bør afspejles i dine flueæsker. Lars Christian Bentsen har besøgt en af landets dygtigste fluebindere for at lokke et trumfkort ud ham.

Tekst og foto: Lars Christian Bentsen

 

Hvidovre Sport

 

Kim Sørensen ved fluebinder­bordet, som modsat de fleste andre fluebinderes bord, er præget af orden

Kim Sørensen ved fluebinder­bordet, som, modsat de fleste andre fluebinderes bord, er præget af orden

KIM SØRENSEN fra Guideline er af mange kendt som laksefisker, og ikke mindst laksefluebinder. Det er da også for laksene, Kims hjerte banker hårdest, men Kim er også habil kystfluefisker, og tiden udenfor laksesæsonen bliver derfor bedrevet med andet end kreationer af laksefluer til den kommende sæson

Kims primære kystrevir er Limfjorden, og i den kolde tid vi nu går i møde, er Pink Reje en klar favorit til jagten på fjordens stålblanke overspringere.

Vinterens kystfluefiskeri over lavt vand

– Det meste af mit fiskeri foregår over ganske lavt vand, som typisk ikke er dybere end en meter. Derfor er mine fluer oftest bundet uden belastning, forklarer Kim. – Men det kan også godt betale sig at lave nogle stykker, som er let belastet, da Pink Reje fisker lige så godt i en tungere udgave, understreger han.

Versionen i pink er en fantastisk god vinterflue, men Kim binder også mønstret i både hvid og oliven, som fisker godt hele året.

Versionen i pink er en fantastisk god vinterflue, men Kim binder også mønstret i både hvid og oliven, som fisker godt hele året.

Fluen har en del detaljer som fx gummiben og leddelt rygskjold, som fangstmæssigt måske er ligegyldige. Det kan meget vel tænkes, at en krog med pink dubbing fanger lige så godt, men dels kan jeg godt lide at binde fluer, og så tror jeg bare mere på en flue, når der er kælet lidt for detaljerne.

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This