Det er sjældent, at der i det 21. århundrede virkelig sker noget nyt og spændende på fluebindingsfronten, men det sker dog alligevel ind i mellem. Pete Gray fra Cape Cod er ikke så kendt i Europa, men vi har taget en snak med ham om at punktsvejse fluer.

Af Lars Chr. Bentsen

petegray_9– DET VAR ENGANG I 1980’ERNE, da epoxy kom frem, at jeg begyndte at eksperimentere med denne teknik, fortæller Pete. – Epoxy var ikke godt at arbejde med, da det var for lang tid om at tørre, og fluerne tog for lang tid at lave. Men da de nye lys-hærdende lim-typer, som først hærder, når man lyser på det, kom på markedet – dukkede mine gamle ideer op igen.

Lyshærdende lim til fluebinding

FORDELEN ved denne teknik, som jo basalt låner meget fra Flatwing-fluerne er, at alle fjerkvaliteter kan bruges, og der er aldrig problemer med, at fjerene ikke vil sidde rigtigt. Lige så snart kropsmaterialet er bundet på krogen, så er der ikke længere behov for tråd. Alle fjer kan i princippet bruges, det er blot et spørgsmål om fantasi, og hvad man ønsker at imitere. Jeg holder meget øje med tilbudsvarer, hvor der ind i mellem kan gøres gode handler

– Alle de lyshærdende limtyper fungerer fint. Jo hurtigere limen hærder desto bedre, og jeg har haft gode resultater med både Tuffleye og Bug Bond. Pete Gray bor på Cape Cod i USA, og hans hjemmefiskeri er efter striped bass – et fiskeri, der på sin vis minder meget om vores eget hav­ørredfiskeri, bortset fra størrelsen og fiskenes styrke. Det foregår i koldt vandt, og byttedyrene minder om hinanden. Tobis er oplagte at imitere med denne teknik, men med kortere fjer i andre farver kan også kutlinger, små fladfisk, krabber og meget andet imiteres uden de store problemer.

Punktsvejsede fluer – potentiale til tobisimitationer

Pete Gray Tobis

Krog: Varivas 2600 STV, str. 4-8

Krop: Mini FlatBraid, BodiBraid eller Diamond Braid

Vinge: Hvide, cremefarvede eller grå hackler under olivengrønne eller mørkegrå. 2-4 strå Krinkle Mirror Flash

Lim: Tuffleye Core

Øjne: 3D øjne

 

 

JEG FATTEDE INTERESSE for Petes fluer og bindeteknik sidste sommer og begyndte at eksperimentere med den. Fluerne fisker rigtigt godt, de er livagtige, gennemskinnelige, svømmer fantastisk i vandet og mulighederne er uendelige. De kan have tendens til at hægte, men ikke mere end de fleste andre langvingede fluer, og man kan evt. stabilisere de første par centimeter af fjeren med lidt lim på bagsiden, inden de limes fast på krogen – det hjælper. Jeg glæder mig meget til at bruge dem til forårsfiskeriet, og ser specielt frem til maj måned med hurtigt fiskede tobisimitationer i solskinnet.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This