Det vælter ud med Garmin-nyheder dette efterår, og flere af dem er interessante for lystfiskerne. Garmin har i den seneste tid haft benhårdt fokus på scanningsekkolodderne SideVü og ClearVü, og på hardwaresiden ser vi en ny kompromisløs GT56UHD-transducer til understøttelse af en lang række softwareudviklinger, blandt andet nye flerfarvede farvepaletter. Følger man med i elektronik til fiskeri, vil man komme til at se en del til den kombination i den kommende tid. Der er kommet en ny GPS-antenne GPS 24xd, som har en nøjagtighed på langt under en meter samt indbygget elektronisk kompas. Og så er der STRIKER Cast – en ekkolodstransducer, som kan kastes ud med fiskestangen og vise fisk samt generere dybdekort på smartphone.

Vi har fået en snak med Lars Frithjof Nielsen fra Garmin om nyhederne, og Lars nævner især en nyudvikling i søkortene, som vi ikke har hørt så meget til i Danmark endnu:

– Mange steder i verden har man adgang til voldsomt detaljerede dybdeopmålinger, og med de data kan man konstruere søkort med Relief Shading – en radikalt anderledes visualisering af bundens topografi end vi er vant til, fortæller han. – Har man som lystfisker brug for at orientere sig i en nyt område, får man et langt mere intuitivt overblik. Desværre har vi ikke adgang til denne type data i Danmark, men for de mange danskere som eksempelvis fisker i Nordnorge, er det lidt af en øjenåbner.

– Relief Shading findes som et gratis download på Garmins marineapp ActiveCaptain, hvis man har seneste version af BlueChart g3 Vision over et område, hvor der er dækning, fortsætter han. – Udover i Norge findes der blandt andet dækkede områder i Storbritanien, Irland, Belgien, Frankrig og Holland. Det er ret voldsomme datamængder, som skal hentes ned på telefonen og derfra overføres til plotteren, så det er ikke noget, man lige ordner på vejen til Norge… Men – man snyder næsten sig selv, hvis man ikke gør brug af denne nye mulighed. Ønsker man at kombinere med traditionelle dybdekurver, kan man bare aktivere et lag med dem på plotteren samtidig med Relief Shading.

– Danske lystfiskere er generelt virkelig dygtige til at tage nye muligheder til sig, så det bliver spændende at se hvor mange, der hopper ud i det her og opdaterer kortet i egen båd eller tjekker med deres foretrukne fiskeoperation, om de er oppe på beatet, slutter Lars.

Dækning for Norden kan man blandt andet se her.

 

 

Med Garmins nye Relief Shading bliver det meget lettere at visualisere dybdeforholdene - og ønkser du dynbdekurver samtigigt er det muligt med overlay.

Med Garmins nye Relief Shading bliver det meget lettere at visualisere dybdeforholdene – og ønsker du dybdekurver samtidigt, er det muligt med overlay.

 

Garmin Relief Shading

 

Garmin Relief Shading

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This