Især når du fisker med de lidt større agnfisk efter gedder, kan det være svært at kroge fiskene ordentligt. Resultatet er, at kun cirka halvdelen af de hug, som du får, ender med en sikker landing af gedden. Dette problem kan du nu heldigvis let gøre noget ved, for nu kan du få helt færdigt lavede release-takler til agnfiskeri efter gedder. Taklerne, som er designet i samarbejde med release-taklernes opfinder – Jens Bursell – fås i to typer:

Twin Hook Release Rigget til gedder

Dette takel er lavet til stationært fiskeri med død eller levende agn under et flåd. Topdelen af taklet er lavet af den unikke Ghost Wire fra Mr. Pike, som er coated i hvid, for at gøre taklet mindre synligt, når der fiskes på åbent vand. Hvid er nemlig den suverænt bedste modlyscamouflage, fordi den ikke står i så skarp kontrast til himlen som de almindeligt brugte mørke wiretyper. Da rovfiskene normalt jager og angriber byttet nedefra på åbent vand, giver en hvid wire derfor en markant bedre præsentation af agnen. For at gøre modlyscamouflagen helt perfekt er også taklets wirelåse coatede hvide.

På Ghostwiren er monteret en enkeltkrog, der bruges til at montere i ryggen på agnfisken. Krogens placering kan justeres op og ned ved hjælp af to flådstops. Neden for enkeltkrogen splitter forfanget op i to stykker ekstremt tandsikker monotrådet titaniumswire, der fæstnes med en baitspike, så de to trekroge hænger og dingler perfekt eksponeret under agnfisken. Taklet fås i tre størrelser med hhv str 6, 4 og 2 trekroge.

Taklet koster 49 kroner og kan købes på releaserigshop.com eller hos førende grejbutikker.

Du kan læse meget mere om dette takel i bogen ”Geddefeber” på side 354-55.

Du kan læse meget mere om Twin Hook Release Rigget, der indtil videre har givet Jens Bursell gedder op til 16,8 kilo i Danmark, i artiklen her.

Bait Release Rigget til gedder

Det andet nye releasetakel er Bait Release Rigget, der omtales som Baitfish Release Rigget på side 354-355 i ”Geddefeber”. Dette takel er også konstrueret, så taklet hænger løst under agnfisken for at give den bedste eksponering og krogning. Taklet kan vendes på to måder: Med den bærende krog i munden på agnfisken er det perfekt til trolling, mens det i halen på agnen er som skabt til sub-float paternoster fiskeri. Hele dette takel er lavet af Ghostwire og fås i tre størrelser med hhv str 6, 4 og 2 trekroge.Taklet koster 49 kroner og kan købes på releaserigshop.com eller hos førende grejbutikker.

Sidst men ikke mindst kan du også købe et simpelt Float Rig, der blot er et færdigt lavet takel med en trekrog for enden lavet af et Ghost Wire forfang. Dette takel er perfekt til mindre agn, der blot kroges med én trekrog i ryg eller mund.

Inden en uges tid publicerer vi en video på fiskogfri.dk om taklerne – samt hvordan agnen monteres.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This