I kølvandet på gårsdagens sensation om den første stangfangede rygstribede pelamide taget i dansk territorialfarvand ved Helsingør, har vi fået en mail fra Nicolaj Christensen, der i fredags fik en rygstribet pelamide i sit makrelgarn ved Begtrup Vig på Djursland – blot 200 meter fra land. Så der er altså lige nu også pelaminder i området omkring Århus Bugten – samt andre steder, hvilket vi vender tilbage til senere på fiskogfri.dk. Indtil videre kan vi dog afsløre, at erhvervsfiskeren i Vedbæk efter sigende også skulle have fanget en i sidste uge.

– Fangster af pelamider her er dog ikke noget nyt. Både min farfar og min far har fanget ret mange af dem her siden halvfjerdserne, og han ved hvad han snakker om, siger Nicolaj. – Han har nemlig været skipper på en kutter, der sejlede lystfiskere ud for at fiske torsk ved Sletterhage, der var kendt for sine store torsk helt op til 15-20 kilo – et fiskeri der dog døde helt ud i starten af 00´erne.

Noget tyder på, at pelamiderne er kommet tidligt i år, men det vender vi tilbage. Læs om den første stangfangde pelamide i dansk territorialfarvand fra i lørdags her, hvor vi også giver et bud på, hvorfor de ikke er fanget før af lystfiskere – og hvordan vi måske kan fiske målrettet efter de bomstærke fisk fremover. Følg med på fiskogfri.dk. Bemærk hvor tæt på land fisken fra Begtrup Vig er fanget. Det giver gode forhåbninger om, at pelamiderne sandsynligvis både kan fanges på vadefiskeri med normalt kystgrej og den rette teknik – samt kystnært småbådsfiskeri.

Læs om den første pelamide melding i år her.

 

Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This