I går kunne vi berette den sensationelle historie om den første rygstribede pelamide fanget i dansk territorialfarvand på Kronborgpynten ved Helsingør. Nu har vi fået fat i fangeren – Rasmus Hansen, som venligst har indvilliget i at fortælle lidt om fisken:
– Jeg fiskede egentlig efter makreller og havde faktisk en makrel på pirken, da det pludselig gav et ordentligt ryk i stangen, hvorefter pelamiden tog det vildeste udløb med makrellen, der sad på pirken, på slæb. Til sidst lykkedes det dog at få dem begge ind. Den rygstribede pelamide var 1,5 kilo samt 52 centimeter lang. Jeg ville ønske, at den havde hugget uden en makrel på pirken, slutter han, men det er trods alt bedre end ikke at have fanget den.
Hvordan kan vi fiske mere målrettet efter pelamider i Danmark?
Det siger sig selv – at den bomstærke pelamide vil været et eftertragtet bytte for lystfiskerne, da den kan svømme dobbelt så hurtigt som en makrel og derfor leverer den vildeste fight. Så spørgsmålet er – hvordan kan vi fiske mere målrettet efter dem – og måske fange mange flere af disse superattraktive og velsmagende fisk? Henrik Carl fra Fiskeatlasset har et rigtig godt bud:
– Det var både de lokale og vores erfaring, da vi fiskede efter dem ved svenske Ringhals for nogle år tilbage, at tobisfluer slog alt andet med flere hestelængder. De lokale fangede mange flere fisk på disse, og da vi var 10 danske lystfiskere deroppe blankede samtlige af dem, der fiskede med tobislignende blink. Dem der fiskede store synkende bombardaer med tobisfluer, og som fiskede dem hurtigt ind – fik derimod en del fisk, selvom der selvfølgelig også skulle arbejdes for dem. Selv fik jeg syv – og dem, der fiskede på samme måde, fangede nogenlunde det samme. Der var altså en klokkeklar trend til, at det der rykkede, når det gjaldt pelamider, var hurtigtfiskede tobisfluer. Og netop det, at Rasmus Hansens pelamide faktisk tog ophængeren, er måske ikke helt tilfældigt, slutter Henrik.
Der er ingen grund til at valfarte til netop Helsingør, hvor pelamiden forleden blev fanget. De findes nemlig også andre steder, hvilket vi vender tilbage til i en anden nyhed senere i dag. Stay tuned på fiskogfri.dk, hvor vi løbende vil informere mere om evt. flere pelamide fangster. Fanger du selv en pelamide – så send os meget gerne et par linjer og et foto til jb@fiskogfri.dk eller kontakt Henrik Carl på Fiskeatlasset.
Læs historien om pelaminden fra i går her.