For langt de fleste spinnefanatikere behøver Daiwas flagskib inden for fastspolehjul – Exist – næppe nogen nærmere præsentation. Nu er der om muligt kommet en endnu vildere version af det ikoniske feinschmecker hjul – nemlig 22 Exist. For dem, der selv har fisket med et Exist hjul, er det godt nok svært at forestille sig, at det kan blive meget bedre, men har man først stået med det nye hjul i hånden, så er der en ting, som er slående: Hjulet er blevet endnu lettere.

Vægtreduktionen er sket med det nye Airdrive design, som både reducerer vægten af rotor, spole og bøjlearm, hvilket giver en fjerlet følelse, når man spinner ind. Kombinationen af den nye Airdrive rotor og bøjlearm gør hjulet mindre toptungt, hvilket gør rotationen endnu bedre, fordi den reducerede vægt betyder hurtig opstart med lav inerti. Alt sammen perfektioneret af den endnu lettere spole, hvor alt unødvendigt materiale er barberet af.

 

På Daiwa 22 Exist er der ikke sparet ppå noget.

     På Daiwa 22 Exist er der ikke sparet ppå noget.

 

Ved at lave en endnu mindre kontaktflade mellem hovedakslen og pinion gearet, er friktionen i hjulet minimeret yderligere – hvilket bidrager til den svævende lette fornemmelse man får, når der spinnes ind på hjulet.

Blandt hjulets mange andre fede features kan nævnes Twistbuster 3, MQ krop, Tough Digigear, Magsealed, ATD Type-L og 2 + 10 kuglelejer. Hjulet, der er lavet i Japan, koster vejledende fra 6.799 til 7.149 kroner. Til den pris behøver du til gengæld ikke at bruge tid på at bekymre dig om, hvorvidt du mon havde kunne købe noget, der var bedre. Hjulet fås i seks størrelser fra 2000-5000 med bremsetryk varierende fra 5 til 10 kilo.

Du kan følge Daiwa Scandinavia på Instagram og Facebook.

 

Grejxperten

 

Daiwa 22 Exist

Daiwa 22 Exist

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This