Primus Firestick Stove er en helt ny super kompakt og gas-effektiv letvægtsbrænder i et strømlinet design, der lige er kommet på hylderne hos Friluftsland. Den er helt perfekt til at koge vand og super til lettere madlavning på lange ture, hvor vægt og volumen skal minimeres. Brænderen er designet ud fra et større studie, der havde til formål at nå frem til nogle idéer, der kunne udfordre den nuværende standard inden top-monterede brændere, hvor brænderen skrues oven på gasdåsen. Og det er lykkedes bedre end godt.

Med Firestick Stove har Primus forsøgt at lave en top-monteret brænder, der er så kompakt og let som muligt uden at gå på kompromis med kvalitet og funktionalitet. Med en vægt på sølle 105 gram, en længde på 10,3 cm samt en bredde på 3,6 cm i lukket tilstand, fylder Firestick Stove stort set intet i fisketasken og vægten vil heller ikke være til at mærke megen af. 

I praksis kan kommer minimalismen til udtryk ved, hvordan brænderen lukker sig sammen til en cylinder-form. Den strømlinede cylinderform gør, at der ikke er nogen dele, der stikker ud og gør den svær at pakke, som det ellers har været tilfældet med andre top-monterede brændere førhen. Sammenspillet med den kompakte størrelse, den lette vægt og den aflange cylinder form, gør altså, at brænderen er utrolig let at pakke – ja, man kan næsten bare proppe den i lommen, så den hurtigt kan trækkes, når der skal koges vand til kaffen!

En af de andre udfordringer ved top-monterede brændere har altid været, at de er mere sårbare over for vind end brændersystemer, som fx stormkøkkenet fra Trangia eller WindBurner’en fra MSR. Men – det har Primus også tænkt med i Firestick’en. Selve brænderhovedet er nemlig formet så den skærmer af for vinden, mens de tre grydeholdere også giver ekstra vindbeskyttelse, når de er foldet ud. Primus har designet brænderen således, at flammen er en smule smallere, hvilket gør den mere modstandsdygtig over for vind, men betyder også, at den er mest optimal til brug med mindre gryder.

Sidst, men ikke mindst, har Primus opdateret deres simrekontrol, som med en ny ventil giver endnu mere kontrol over blussets intensitet, hvilket gør madlavningen en del lettere. Der følger en ny piezo-tænder med, ligesom den leveres med en opbevaringspose i uld, der også kan bruges til at beskytte fingrene, når der skal arbejdes med den varme gryde.

Primus Firestick Stove er et absolut gennemført stykke innovativt grej, når vægt og fylde er afgørende faktorer. Prisen er 749 kr. Set hos Friluftsland.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This