– Forleden fik jeg spurgt min gode ven Niels, om vi ikke skulle ud og fiske nogle gedder på flue, da det havde været alt for længe siden sidste gang, fortæller Johannes Thorbjørn Hansen. – Han var 100% klar, men da dagen nærmede sig, begyndte vejrudsigten at se mere og mere dyster ud. Den sagde nemlig 10m/s med vindstød op til 18 m/s, så planerne blev ændret fra fluefiskeri fra flydering til noget spinnefiskeri fra robåd.

– Efter en rimelig tumultagtig morgen med en båd, der var væk, og nogle årer der også var væk fra den båd, som var væk, kom vi alligevel på vandet. Da vi sejlede ud for at finde fiskene, havde vi to stænger med gummidyr bag ved båden. Der gik egentlig ikke særligt langt tid, før vi havde den første kontakt, som jeg selvfølgelig bommede. Vi prøvede at sejle tilbage igen, hvor vi herefter smed anker. Forankringen var dog ikke stærk nok til at holde os på plads, så vi drev i stedet langsomt, hvilket egentligt viste sig at være effektivt nok. Niels mærkede fisk, jeg havde en følger og der gik ikke lang tid, før at vi havde den første fisk i båden. Vi prøvede strækket en gang til uden held.

– Så drev vi videre med vinden langs skrænterne, og lige før vi noget til tange nummer to, så jeg en stime agnfisk på min mobil. Jeg når lige at sige til Niels, at der er skaller under båden og booommm!!! Så falder der et tungt hug nær overfladen. Hverken Niels eller jeg havde net med, hvilket ofte ender ud i, at vi netop skal bruge et net. Jeg får råbt, at det er en god fisk, og Niels får gjort klar til at nette med en vejeslynge. Gedden kommer heldigvis fint ind på siden af båden, hvor jeg nemt lige får taget gællegreb. Jeg fisker normalt ikke særligt meget spin efter gedder, så der går noget tid før jeg opdager, at det nok er en PR- gedde på spin. Vi får målt fisken til 106cm og 8,2kg hvilket bekræftede teorien om, at det var PR på spin. Efterfølgende fanger vi ikke mere, men vi fik kæmpet med nogle bølger og noget vind, og det blev alt i alt en god dag på vandet i godt selskab, slutter han og tilføjer, at gedden blev fanget på det Kinetic grej, som han vandt for en af sine flotte fisk sidste år i Kinetic Fiskecup 2023.

Du kan læse meget mere om Kinetic Fiskecup 2024 og alle præmierne her. Hver måned trækkes der præmier for 2500 kroner – første gang 1 marts.

 

GrejXperten

 

 

Kinetic Fiskecup 2024

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This