– Solskin fra skyfri himmel og vejrudsigt der sagde fralandsvind på Nordfyn – det skulle udnyttes. Sådan lyder det fra Henrik Møller Harbo. – Mindstemanden blev hentet tidligt fra SFO, og så gik turen mod kysten, hvor vi skulle fiske hornfisk. Vi ankom til pladsen og kunne med det samme se, at vi ikke var alene på steder. Der var nemlig 10-15 mand på land samt både marsvin og sæler i vandet. Alle var kommet efter hornfisken.

– Stangen blev rigget til med flåd, 1 1/5 meter line og en lille stump hornfisk fra sidste år. Der gik ikke lang tid, før lillemanden havde de første hornfisk på land og en ny lystfisker var født. Efter lidt tid, hvor vi havde stået og fisket med bundsnøre efter fladfisk, havde flåddet fået lov til at drive tæt ind under land, og jeg tænkte, at den nok snart skulle kastes ud igen. Men til min store overraskelse sad der en flot pighvar for enden af linen. Jeg vidste godt, at de var i området, men havde aldrig drømt om, at skulle fange en 5 meter fra land – og så på prop.

– Både min søn og jeg var ellevilde og måtte over og vise fisken til vores sidemand. Selvom vi næsten ikke kunne, fiskede vi videre og fangede i alt fem hornfisk og den ene pighvar, som målte 45 cm og vejede 1,5 kg. Det var en rigtig god far og søn dag, som vi begge to aldrig vil glemme.

Læs mere om pighvarfiskeriet på Vestkysten her.

– og få alle detaljerne om pighvarfiskeri med GULP på Vestkysten her.

Læs mere om Kinetic Fiskecup 2024 samt alle de lækre præmier her.

 

 

Grejxperten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This