Med din gennemløber monteret på et release-rig med to str. 12 trekroge vil du mere eller mindre kunne fordoble din landingsrate set i forhold til, hvad du normalt vil lande med en stor enkelt- eller trekrog fisket traditionelt. For at være helt præcis vil du øge din landingsrate fra 40-45% til 80-85 %.

Disse høje landingsrater har været muligt at opnå i over ti år, men med de gamle typer af release-takler fra 2009-14 var det relativt svært at binde taklet – og heller ikke altid lige let at fiske med det i praksis. Det er slut nu, for med den aller nyeste version af Jens Bursells release takel til gennenløbere er det nu blevet markant lettere at både binde taklet og modificere blinket. Og – krogene kan let skiftes med en spring-ring, så levetiden på taklet er forøget markant.

En af de nye ting, der gør blinket betydeligt lettere at modificere – samt taklet lettere at fiske i praksis, er den geniale Seatrout In-line Release Clip, der både fungerer som fæste for blinkets bagende, agerer rotationsperle for blinket – samt fungerer som ”release-clip”, der semifikserer taklet i den helt rette afstand og vinkel i forhold til blinket. Blinket klikkes lynhurtigt på forfangets bagende med at ”presse” Seatrout In-line Relese Clip´en ned på forfanget/rigget, hvilket tager en brøkdel af et sekund. Og – efter blinket er udløst af en fisk, klikkes Seatrout In-line Release Clip´en tilbage på taklet ligeledes på en brøkdel af et sekund – selv med kolde fingre. Clip´en der er transparent, er fremstillet af biologisk nedbrydeligt plast. Seatrout In-line Release Clip´en er masseproduceret med høj præcision, hvilket betyder, at den i praksis aldrig fejludløser i kastet – selv ikke med blink op til 30 gram. Men i det samme havørreden hugger blinket og ryster hovedet, frigives Seatrout In-line Release Clip+ en fra rigget, så blinket kan glide op ad linen.

Nu kan du for første gang købe et kit alle taklets dele i de helt rigtige materialer – hvor der er nok til mindst 10 takler. Kittet – samt alle de løse dele til Seatrout in-line Release Rigget, forhandles af releaserigshop.com – og kan købes her. (REKLAME)

Du kan selv vælge om taklet skal fiskes med én eller to trekroge. Er der fx mange mindre undermålere i farvandet – afmonteres blot den forreste krog samt dennes spring-ring. Du kan også vælge at binde taklet til kun én lille trekrog. Lær hvordan rigget bindes i den nye havørredbog – ”Havørred – Refleksioner på kysten” (REKLAME), som du kan købe i grejbutikkerne eller signeret her.

 

Tradea brugt fiskegrej

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This