Sig goddag til Mr. Mylar. Udover at være utrolig nem og billig at binde, fisker denne geddemagnet også exceptionelt godt på det lave grumsede vand.

Rigtige fiskefluer er sjældent svære at binde og denne favoritgodbid, for brakvandsgedderne, er ingen undtagelse. Desuden skal der kun bruges ét materiale til at binde den – her får du Mr. Mylar step-by-step…

 

AF THOMAS BENGTSSON

 

FAVORITFLUEN er noget særligt. Men hvad er det der gør den så særlig? Er der noget specielt en flue eller et mønster skal indeholde for at opnå denne fornemme status? Mange vil nok mene at den skal fange flere og større fisk end alle andre fluer i æsken. Det, der gør Mr. Mylar til min personlige favorit hvad angår gedder er dog en helt anden egenskab. Den er helt enkelt vildt sjov at fiske med og det er den fordi den er så let at se.

Mr. Mylar – geddernes skræk

Fluens eneste materiale er selvlysende grøn mylarrør og det kommer virkelig til sin ret i det ofte grumsede vand. Ved fiskeri i sådanne forhold er det en stor fordel at kunne se sin flue under bliver det meget sværere at opdage eventuelle følgere. At opdage en stor følger på lavt vand er enormt spændende, også selvom hugget udebliver. Og en mindre synlig flue giver helt enkelt ikke den samme oplevelse som den meget synlige Mr. Mylar.

Fluer som denne giver ofte også flere fisk, da sete følgere afføder flere kast på pladsen, som sandsynligvis giver en højere chance for fisk. Mr. Mylar er desuden meget letkastet og det er selvsagt en stor fordel, især på de mere blæsende dage. Materialet suger ikke vand og det glatte mylar giver ikke nævneværdig vindmodstand, hvilket medvirker til, at man let kan kaste den op mod vinden i de eksponerede vige, hvor gedderne ynder at stå. I vandet får den, takket være de store øjne, som spidser til ved krogøjet, en fin zig-zag gang – især hvis den er bundet på forfanget med en Rapala-knude.

Sådan binder du Mr. Mylar:

Mr. Mylar step 1-4

Mr. Mylar step 5-8

Mylar er et perfekt materiale til geddefluer

Materialer er enormt slidstærkt, hvilket er en stor fordel når man fisker gedder. Det glatte materiale hægter heller ikke fast i geddens tænder, som mange hårlignende materialer har tindens til at gøre. Og sidst men ikke mindst fanger Mr. Mylar mange gedder – og en del rigtigt store. Men frem for alt er fluen min favorit fordi den er så utroligt sjov at fiske med!

MATERIALER TIL MR. MYLAR

Krog: Gamakatsu F314 str. 2/0
Bindetråd: UNI Neon 1/0 chartreuse
Krop: Mylarrør i selvlysende grøn
Øjne: 3D Epoxy

 

Hvidovre Sport

 

Artikelforfatter Thomas Bengtsson med et bevis fra den sydsvenskeskærgård på Mr. Mylars værd.

Artikelforfatter Thomas Bengtsson med et bevis fra den sydsvenske
skærgård på Mr. Mylars værd.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This