– Uret ringer 05.00, for jeg har aftalt med Claus, at vi skal over på hjørnet af revet fra morgenstunden, når strømmen vender, fortæller Kristian Kjær Lindegaard, der stadig sejler rundt i Fransk Polynesien i en sejlbåd. – Claus og jeg kender ikke hindanden, men vi mødte hinanden helt tilfældigt på en cafe på Tahiti for en måned siden, og nu igen ombord til en “sundowner” på deres båd, da vi tilfældigvis ligger i samme lille pas ved atollen Toau – ret pudsigt.

– Vi har begge fisk på hjernen og har svært ved at abstrahere fra de vanvittige fiskemuligheder som er to minutter væk. Jeg henter Claus i gummibåden klokken 05.15, og 05.18 går vi i land. Vi rigger til og gør klar – og står kun i vand til anklerne henne på hjørnet. Allerede i de første kast, kommer der voldsomme hug og plask i overfladen efter vores poppere og stickbaits. Jeg får lært på den hårde måde, at jeg er på udebane og ikke derhjemme: En ellers hårdt indstillet bremse er slet ikke nok. Allerede den første krogede fisk tordner ned i koralklaserne og cutter linen – puha!

– Herfra har vi nogle sindssyge morgentimer i takt med, at solen står op, og jeg oplever noget fiskeri, kontante hug og fights, som jeg aldrig har prøvet lignende. Jeg får fanget både groupers, napoleon, trumpetfish og bluefined trevally. Claus får fanget en revhaj. Og netop hajerne er vi i skarp konkurrence med hele morgenen. Hvis vi ikke holder fiskene voldsomt hårdt og kontant, så går de enten i korallerne eller, også når hajerne dem, før vi får dem landet. Det sker et par gange, at det kun er hovedet fra en grouper, som kommer til overfladen med popperen i munden, hvor resten er blevet haj-morgenmad.

– Det bliver en helt uforglemmelig morgen! Vi er voksne mænd, men indimellem virker vi mere som et par teenage drenge, der er alene hjemme og har fundet nøglen til barskabet. De kommende dage gentager vi selvfølgelig morgen rutinen, inden vores både skal hver for sig videre mod nye atoller. Knæk og bræk slutter @Krellelinde.

Læs mere om Kristians fine fangster på turen i disse artikler:

En wahoo til frokost i Fransk Polynesien

og

På eventyr i Fransk Polynesien

Læs også om Kristians søster Annes fiskeventyr i DR1-programmet “Alene i Vildmarken” her.

 

Jans Lystfiskershop

 

Det tidlige morgenfiskeri over revet gav blandt andet denne smukke napoleonsfisk. Kristian med sin flotte bluefin trevally fra Fransk Polynesien.

Det tidlige morgenfiskeri over revet gav blandt andet denne smukke napoleonsfisk. Kristian med sin flotte bluefin trevally fra Fransk Polynesien.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This