Shimano, der igennem årtier har været kendt for deres kompromisløse hjul, er netop kommet på banen med en ny 2021 FD-model af det ikoniske Twin Power hjul. 

Fisk & Fri har her i foråret testet det lækre nye hjul under praktisk fiskeri langs kysten og i åen, og vi kan blot konstatere, at det lever fuldstændig op til forventningerne. Det kan opsummeres meget kort og præcist: Hjulet har en helt lydløs samt fuldstændig vibrationsfri gang, og det er en sand nydelse at fiske med. Lineoplægget med Aerowrap II er perfekt, hvilket giver lange kast og ingen kludder på spolen. Den 100 % vandtætte bremse har ingen mærkbar opstartsfriktion, og den afgiver line fuldstændig blødt samt ensartet ved alle bremseindstillinger. Kort sagt har hjulet alle de egenskaber, du skal bruge for at kunne koncentrere dig om det det drejer sig om – nemlig at fange fisk. Eller sagt på en anden måde. Hjulet er så godt, at man slet ikke lægger mærke til, at man fisker med det, fordi alt bare spiller. Præcis som det skal være.

AR-C spolen er lavet af koldhærdet aluminium. Bøjlen er fremstillet af lavfriktions stål, hvilket – kombineret med bøljens anti snag udformning får linen hurtigt og sikkert over i lineføreren, der er fremstillet af titanium. Håndtaget af aluminium er ligeledes vandtæt og forsynet med et lækkert Septon-greb.

Fisk & Fri har her i foråret 2021 testet det nye Shimano Twin Power FD - og man må sige, at det var et hjul der veverede varn - både hvad angår æstetik og funktionalitet.

Fisk & Fri har her i foråret 2021 testet det nye Shimano Twin Power FD ,og man må sige, at det er et hjul, der på alle måder leverer varen – både hvad angår æstetik, fiskekomfort og funktionalitet.

 

Selve hjulhuset, som er vandtæt, er fremstillet af topgrade letvægtsaluminium og magnesium, har 9 + 1 S-ARB kuglejer og er forsynet med et driftsikkert samt uopslideligt Hagane-gear, der giver en bundsolid kraftoverførsel, som er selve hjertet i hjulets styrke og funktionalitet.

Den nye Twin Power FD fås i 11 modeller i størrelser fra 1000 til 5000. Det mindste 1000´er vejer blot 175 gram og kan tage et bremsetryk på 3 kilo, mens det største 5000´er vejer 260 gram og klarer et bremsetryk på hele 11 kilo. I den nye Twinpower-serie er der altså hjul, som matcher stort set alle former for spinnefiskeri, du kan komme ud for i Danmark. Serien dækker således alt fra det aller letteste UL-fiskeri efter ørred og aborrer – til det tungeste lakse og geddespin. Hjulet leveres uden ekstraspole, og priserne ligger fra 3199 – 3499 kroner. Du kan læse meget mere om hjulet her.

Testet af Jens Bursell

 

Shimnano Twin Power FD har en fuldstænding lysløs og friktionsfri gang, som gør fiskeriet til en ren nydelse.

Shimnano Twin Power FD har en fuldstændig lysløs og friktionsfri gang, som gør fiskeriet til en ren nydelse.

 

Shimano Twin Power FD

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This