Lad det være sagt med det samme – hvis du er ude efter et super fedt fastspolejul til dit spinnefiskeri efter fx kystørred, havbars, torsk makrel, hornfisk, gedder, sandart eller aborrer, så får du med det nye Shimano Sustain FJ et rigtig godt på på et spitzeklasse hjul til en pris, der er en god tak under de allerdyreste high-end modeller.

Sustain: Elegant look og perfekt funktionalitet

Fisk & Fri har test hjulet både i fjorden og på den åbne kyst under alt fra stille vejr til hård modvind, og vi kan blot konstatere, at det – som de fleste andre hjul fra Shimano – bare spiller 100 % perfekt:

Kombinationen af satinsort hjulhus og spole samt forchromede paneler og detaljer giver et virkelig elegant look. Men – som vi alle ved – at et hjul er en fryd for øjet, har ikke den store indflydelse på hvor lækkert det er at fiske med – eller hvor meget man fanger. Det skal være en nydelse at fiske med i praksis – og det bliver det især, hvis det er let og vibrationsfrit under indspinningen. Tjek. Samtidig skal det levere et 100 % perfekt lineoplæg for at give minimalt kludder og maksimal kastelængde. Tjek. Og Sidst, men ikke mindst, skal den have en silkeblød og vandtæt bremse uden opstartsfriktion, der kører fuldstændig jævnt – også ved et højt bremsetryk: Tjek. Alt i alt et mega fedt hjul, der virkelig føles let og lækkert at fiske med i praksis.

 

Med sit lækre satinsorte look er Shimano Sustain en æstetisk nydelse.

Med sit lækre satinsorte look er Shimano Sustain en æstetisk nydelse.

 

Eller sagt på en anden måde – du får masser for dine penge for dette hjul, selvom den vejledende udsalgspris er i spektret 2.199 – 2.399 kroner.

Sustain FJ, der fås i størrelser fra 2500 til C5000 er en del af Magnumlite-serien, og har letvægts MGL rotor samt super stærkt Hagane hjulhus af koldhærdet aluminium, der effektivt beskytter hjulets ædlere dele. Hjulet kan bruges til alt fra let til halvtungt spinnefiskeri i både fersk og saltvand, og er en fornøjelse at fiske med.

Hjulet er bygget med den seneste nye avancerede teknologi fra Shimano: Micro Module Gear II, Silent Drive og Long Stroke Spool for øget kastelængde. Hertil kommer X-protect, der øger hjulets vandtæthed.

Shimano Sustain, der har 8 + 1 kuglelejer fås i ni modeller med et gearingsspektrum fra 5,5:1 – 6,4:1, så der er noget for enhver smag. Bremsetrykket spænder fra 9-11 kilo, hvilket er mere end rigeligt til så små og lette hjul.

 

Læs mere om Shimano Sustain FJ her.

 

Shimano Sustain FJ

    Shimano Sustain FJ

 

Shimano Sustain FJ

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This