– Shimano har aldrig ligget på den lade side med at producere stænger, der er perfekte til skandinavisk kystfiskeri efter havørred – og vi kender alle stænger som fx den ikoniske Lesath, der er Shimanos flagskib inden for spinnestænger.

Træder vi et step ned i prisklasse kommer vi til Aspire, hvor den nye Shimano Aspire Sea Trout er det seneste skud på stammen af kompromisløse stænger. Jeg har testet den nye Aspire Sea Trout i 9 ft, 5-20 grams versionen alias ASPSTTG90ML, og er virkelig imponeret over stangens lethed og styrke.

Jeg har gennem tiden fisket med flere Lesath stænger inklusiv den billedskønne AX i 9 ft, 5-20 gram med læderhåndtag, som jeg var så uheldig at træde på til en fotosession på kysten… Det var et stort tab, for den kan ikke fås længere, og jeg var ekstremt glad for denne vidunderlige stang. Jeg har nu fisket et stykke tid med den ny Aspire Sea Trout, som er i samme længde og kastevægt som min gamle Lesath AX, og jeg må sige, at jeg nu endelig har fundet en værdig afløser. OK – der er selvfølgelig klart, at der er sket meget inden for materialer siden AX var ung, men alligevel. Jeg har prøvet hoveparten af de fleste nye og gamle high-end stænger ikke blot fra Shimano men også andre topbrands – og jeg kan roligt sige at den nye Aspire Sea Trout er tæt på at blande sig helt oppe i toppen, selvom den ikke engang er i den allerdyreste liga.

Shimano Aspire Seatrout er mindst lige så lækker for øjet som den er at fiske med i praksis.

Shimano Aspire Seatrout er mindst lige så lækker for øjet, som den er at fiske med i praksis.

 

Stangen er udviklet 100 % til det skandinaviske kystfiskeri efter havørred. Aspire Sea Trout er på en gang fjerlet og følsom uden på nogen måde at blive for slasket eller blød. Den ekstremt vridningstabile Spiral X Core klinge kombineret med brugen af Hi-Power X teknologi i passende mængde sikrer maksimal kraftoverførsel og præcision i kastet samtidig med, at det giver en stang som er super følsom samt fantastisk at fighte fisk på. Selv mindre fisk er sjove at fange, samtidig med, at der er rigelig bund til at tæmme drømmefisken.

Stangen leverer super kast – både hvad angår længde og præcision. Stangen lader perfekt, retter sig lynhurtigt i kastet og kaster eminent under alle vindforhold i hele det angivne spektrum på teststangen. Vi har naturligvis også givet den nogle tæsk ved at overbelaste op til 30 % med hurtigt accelererende tungstensblink op til helt op til 28 gram – samt hvidmetal blink op til 32 gram hvilket ikke var noget problem. OK – med over 30 gram lader den ikke effektivt nok, men det er også et godt stykke over maksimalvægten. Men selv 28 gram kastede stangen virkelig effektivt på trods af at den fnuglette stang faktisk kun var klassificeret op til 25 gram.

Stangens fittings og finish kan man bestemt ikke klage over for Shimano Aspire Seatrout er monteret med CI4+ hjulholder, Fuji øjer og topkvalitets korkhåndtag.

Den nye Shimano Aspire fås i fem forskellige modeller der spænder fra 9 fod og 5-25 gram til 10 fod og 10-40 grams kastevægt. Nærmeste forhandler henvises fra Shimano Nordic på 69 91 16 60. Pris: 2.999 kroner

Testresultater:

Pris/kvalitet: 5/5

Performance, kastelængde og -komfort: 5/5

Finish & fittings: 4/5

Helhedsindtryk: 5/5

 

Testet af Jens Bursell

 

Shimano Aspire Sea Trout er monteret med topkvalitets Fuji og er en fjerlet oplevelse at fiske med.

Shimano Aspire Sea Trout er monteret med topkvalitets Fuji-øjer og er en fjerlet oplevelse at fiske med.

 

Den nye Shimano Aspire Sea Trout er en super sprød nyhed, der vil kunne tilfredstille selv den mest kræsne feinschmecker.

Den nye Shimano Aspire Sea Trout er en super sprød nyhed, der vil kunne tilfredstille selv den mest kræsne feinschmecker.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This