En af de seneste topserier af stænger fra tyske DAM, der er kendt for at producere grej, hvor man virkelig får noget for pengene, hedder Optimax. Fisk & Fri har testet stangserien, og vi kan allerede nu afsløre, at der er tale om stænger, som ikke skuffer – selv for erfarne fiskere med hang til lækkert grej. Men det vender vi tilbage til.

Serien er udviklet og designet til det danske fiskeri. Klingen er lavet med to forskellige typer kulfiber – en 30 tons og 36 tons. Det giver en stang med helt unikke egenskaber, hvor du har både styrke til at kunne kaste langt og en mere sensitiv kulfiber, hvor du kan mærke alt, hvad der sker for anden af linen. Op langs stangen sidder en film, som er små fibre, der er med til at give stangen ekstra styrke. Den forstyrrer ikke kastegenskaberne, men giver udelukkende en stærkere stang.

Fuji Coil Control løberingene er utrolig lette samt perfekt fordelt på klingen – hvilket hjælper dig til længere kast. De små øjer giver mindre vibration under indspinning, så du har den ultimative kontakt til agnen for enden af linen. Håndtaget er på 7 og 8 fods versionerne med splithåndtag, der har kork på forreste grip & EVA skum på det bagerste. 9′ og 10’erne har fuldt kork håndtag. Materialet er i høj kvalitet og passer ergonomisk godt til alle hænder. Fuji hjulholderen er lavet med blottet stangklinge, hvilket giver mere kontakt gennem klingen, så du lettere kan mærke, hvad der sker ude ved agnen, når du fisker.

DAM Optimax er perfekt til det ultra lette fiskeri i å, sø og på kysten samt til det lidt tungere fiskeri på sø, kyst og mole. Der er fire stænger i serien, der spænder fra 7 fod og 2-10 gram til 10,9 fod og 9-38 gram.

Fisk & Fri har testet to af stængerne – nemlig 7 fods UL versionen og 9 fod 7-28 gram, der er et perfekt allround valg til kystspinnefiskeren. Begge stænger har været en sand fornøjelse at fiske med. De er faktisk så lette, tynde, stærke og lækre at fiske med, at man nærmest bliver chokeret, når man hører prisen, som kun er 799 kroner. På pris/kvalitet er der uden tvivl tale om en stang, der scorer absolut topkarakterer.

Du kan se en video med en kort præsentation af Optimax her – samt en video, hvor styrken demonstreres, så du ikke er i tvivl om holdbarheden her.

På de to kraftigeste af DAM Optimax modellerne er der kork i hele baghåndtagets længde. De to letteste modller her splithåndtag med kork og EVA

Håndtagene på DAM Optimax giver et lækkert greb om stangen under det praktiske fiskeri.

 

Fuji løberingene på DAM Optimax sikrer minimal friktion og derme lange kast.

Fuji løberingene på DAM Optimax sikrer minimal friktion og derme lange kast.

 

De to letteste modller fra DAM Optimax stangserien  her splithåndtag med kork og EVA.

 

På de to kraftigeste af DAM Optimax modellerne er der kork i hele baghåndtagets længde.

På de to kraftigeste af DAM Optimax modellerne er der kork i hele baghåndtagets længde.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This