Mads Brinkløv Kentov, har holdt ferie ved de danske og især sjællandske kyster – samtidig med, at der har været god tid til at være sammen med både familie og venner. Læs og bliv inspiret til din næste ferie!

AF MADS BRINKLØV KENTOV

Her i ferien har jeg gået skarpt efter vores skønne havørred på kysten, og jeg har nydt min sommerferie, mens jeg har fået fisket rundt omkring i det danske land, nu hvor vi ikke har normale rejsemuligheder. Sommerfiskeriet har været helt suverænt i år. Det kolde danske sommer vejr, har virkelig givet mulighed for gode fisk inde ved land, og juli har været ganske særlig, da det meget omskiftende vejr har givet muligheder, for at finde de store havørred inde ved land. Det er blevet til mange fine fangster, som jeg gerne vil dele nogle af med jer. Sommeren giver mulighed for at dyrke natfiskeriet, som altid giver dejlige oplevelser ved at man sanser naturen på en anderledes måde, derfor holder jeg meget er det, men det har ikke kun været natteture i år. Jeg har gået efter det klassiske sommerfiskeri på pladser med strøm og dybt vand inde ved land.

Mads med et par flotte havørreder fra den første dag i juli.

Mads med et par flotte havørreder fra den første dag i juli.

 1. juli: Det var en fantastisk aften med bål på stranden, godt selvskab, og så hertil også gode fangster. ”Terapi i den reneste form.” Det skulle vise sig at blive en af de aftner, som man kommer til at huske. Jeg havde selvskab af min trofaste fiskemakker Dan Darell, og vi havde planlagt at fiske til ud på natten. Da natten var allermørkest ved 1-2 tiden, fik jeg en god fisk i mørket, og ikke længe efter var der endnu et tungt hug, som også var klar til at give kaos i mørket. Nu havde jeg to fisk på land, og min makker så noget nedslået ud. Fiskene var fanget på wobler, og de var 57 samt 61cm. Min fiskemakkers humør vendte dog, kort efter hvor han fangede en fisk på 4,5kg.

 

 1. juli: Denne nat mistede jeg nok mit livs fisk i mørket lidt over et om natten. Fisken tog et meget vildt udløb, men min bremse var for stram. Vi havde en fight, der varede ca. 15 sekunder, før fisken rev forfanget i laser, hvorefter jeg så fisken springe fri to gange af vandet, som en lille afskedsdans. Jeg fik det hele på Gopro, men da det var mørkt kan man ikke se fisken, men man kan høre hvor voldsomt udløb den tog. Du har mulighed for at se med her https://youtu.be/xu-_GyTsgW0

 

 1. juli: De sidste dages kolde vejr, har fået vandtemperaturen ned, det giver bedre forhold, for fiskeriet om dagen tæt på kysten. Jeg havde både besøg af hornfisk i store stimer, samt en aborre på den åbne kyst. Men heldigvis var der også en havørred, som ville lege med og tog min wobler benhårdt. Fisken var tyk, og havde en længde på 65cm. Jeg var meget forsigtig ved denne fisk, da jeg havde mistet flere store lige i træk. Derfor fik den meget løs bremse. Se med her https://youtu.be/qTMu7DY3y-0
Mads med 65 cm sølvtøj. Hvad mere kan man ønske sig i sin sommerferie?

Mads med 65 cm sølvtøj. Hvad mere kan man ønske sig i sin sommerferie?

 

 1. juli: Dagen sætning:” Find din indre viking frem, trods elementerne, så venter der sølv i den anden ende.” Natten drillede en del, men jeg havde ikke heldet med mig. Alt var ellers på plads – og vind samt vejr lugtede næsten af fisk. Jeg besluttede mig for at blive, da jeg på forhånd havde tjekket, at vejret ville slå over i blæst og høje bølger, hvilket er et vejr jeg kan lide at fiske i. Jeg fandt brænde nok til at lave et bål, der kunne brænde godt i et par timer, da jeg ville sove lidt, inden jeg ville prøve igen. Da jeg vågnede op, var det stadig mørkt. Jeg kom ud i vandet, og fik ret hurtigt et meget tungt hug og en fin fight. Desværre mistede jeg den efter cirka 30 sekunder. 5 minutter senere mistede jeg en tung fisk mere. Jeg var faktisk ret nedslået, da jeg ved, at man ofte kun får et eller to forsøg, eftersom fiskene ikke er inde særligt længe.

– Jeg tjekkede krogen, og skiftede størrelse. Solen var begyndt at stå op, og jeg fik en fisk mere. Det var en tyk og helt blank fisk på 55cm. Jeg mistede endnu to fisk helt inde ved stangen, som ellers var fine fisk mellem 50-60cm, igen helt blanke. Jeg var bare meget uheldig. Vandet var blevet ret grumset, og bølgerne gav lidt problemer med fodfæstet ude i vandet. Jeg fik et tungt hug mere, men denne gang var der med det samme et kraftig udløb. Spændingen steg, og nu startede der et tovtrækkeri, hvor jeg fik den lidt ind, og så tog den udløb igen og igen, men til sidst fik jeg den i nettet. Fisken var 73cm, og vejede 4,980kg fanget på wobler i tobis farve.

Et par flotte havørreder til Mads Brinkløv Kentov.

Nederst ser du Madses flotte havørred på 4,980 kilo taget på kystwobler.

 1. juli: Jeg var afsted igen på tur, og fangede gang min fisk tidligt om morgenen. Fiskeriet skulle gribes ganske forsigtigt an, og stille indspilning kombineret med små spinnestop, var morgenens trick. Fisken var 61cm, og den var fanget på et gennemløbsblink i sølv.

 

 1. juli: Jeg har nu været godt omkring, og fisket det vand af jeg kender godt. Derfor var det tid til at prøve noget nyt. Da vejret var blevet en del koldere, og der havde været en del blæst, søgte jeg derfor mod den ydre fjord, da der indimellem kommer fine fisk her. Det var det tidlige morgenfiskeri, som gav to undermålere, samt en fin dame, som var godt tyk og fyldt med sild. Længden sagde næsten 70cm. Den blev fanget på et gennemløbsblink i sølv.

 

Nu er sommerferien er snart slut for mit vedkommende, men jeg har lige en uge endnu. Derfor er mit sommereventyr ikke helt slut. Denne sommer har for mig vist, at det er muligt at give sig selv et storslået fiskeeventyr på de danske kyster, uden at skulle rejse meget langt, eller undvære familien i længere tid. Håber i andre også har en fantastisk ferie, og nyder den som jeg har gjort det. Knæk & Bræk.

 

Friluftsland

 

Mads

 

 

 

 

  Modtag fiskepost med nye artikler

  Nu er du tilmeldt.

  Share This