Den er bare alt for fed… Præcis sådan tænkte jeg, første gang jeg stod med en af de nye high-end Shimano-stænger fra Lunamis stangserien i hånden. Elegante, lækre og med et futuristisk samt eksklusivt look, som med respekt for de stolte Shimano traditioner har bibeholdt et strejf af nobel havørredklassicisme. Så simpelt kan det egentlig siges, men der kommer mere endnu…

De seks stænger i Lunamis serien er en del af Shimanos JDM range, som dækker alt fra det lette spinnefiskeri i fjorden med fx 9 fod, 5-21 gram – til laksefiskeri eller det helt tunge kystfiskeri på yderkysten i hårdt vejr med 10,6 fod – og 10-45 gram kastevægt. Stængerne er som skabt til fiskeriet efter havørred og havbars – og leverer med deres lette samt supertynde Spiral X Core klinge det højeste niveau af kastekomfort og funktionalitet.

Jeg har testet den lette 9 fod, 5-21 grams version i en lille måned nu og kan blot konstatere, at den er mindst lige suveræn at fiske med under hårdt praktisk brug på kysten, som den gudesmuk, når man holder den i hånden.

Shimano Lunamis klinge er lavet af kulfibermaterialet Spiral X Core der giver en utrolig let, tynd og stærk klinge.

Shimano Lunamis klinge er lavet af kulfibermaterialet Spiral X Core, der giver en utrolig let, tynd og stærk klinge.

 

Det er en fornøjelse at spinnefiske med den lette og tynde klinge, som kaster helt perfekt i det angivne vægtspektrum på 5-21 gram med en optimalvægt på 18-20 gram. Klingen lader effektivt og splitsekundet efter, at agnen er i luften, har stangen rettet sig fuldstændig op, hvilket gør det lettere at opnå høj præcision i kastet. Stangen er utrolig følsom – uden at den på nogen måde bliver for stiv til at få den fulde fornøjelse af det det hele drejer sig om – nemlig at fighte fisken i hele klingens længde. Især til åfiskeriet eller det lidt lettere fjordfiskeri er en anden god detalje, som mange nok har efterspurgt, et noget kortere baghåndtag, hvilket gør det til en sublim nydelse at kaste med de lette agn – uden at man har følelsen af et baghåndtag, “der er i vejen”. Når der skal bankes maksimalt i gennem på den åbne kyst er et lidt længere baghåndtag på sin plads, men til det fiskeri, hvor præcision på kort og mellemdistancen er førsteprioriteten, rammer Shimano helt rigtigt med længden på baghåndtaget i denne serie. Appropos baghåndtag, så er en af de virkelig æstetiske detaljer ved stangen den nærmest organisk afrundede overgang til den nederste del af det aerodynamiske baghåndtag – og bundduppen. Godt tænkt og lækkert udført.

Shimano X og Fuji Titanium SiC øjer kombineret med det lækre Carbon Monocoque håndtag samt Ci4+ Perfection hjulholder fuldender under det praktiske fiskeri både kasteoplevelsen og følingen med stangen under indspinning og fight.  

Ci4+ Perfection hjulholderen fuldender det floote look på Lunamis stængerne.

Ci4+ Perfection hjulholderen fuldender det elegante look på Lunamis stængerne.

 

En stor del af testfiskeriet har været i helt almindeligt vejr typisk med vindstyrker på 4-6 m/s, hvor stangen har leveret varen i form af perfekte kast og fin føling med fiskeriet – uanset vindretningen. Men – at en stang kaster godt under normale forhold med traditionelle kystagn er jo et eller andet sted rimelig forudsigeligt. Jeg besluttede mig for også at udfordre den lette fjordstang på en dag med 14 m/s i middelvind samt vindstød helt op til cirka 30 m/s. For at belaste klingen maksimalt benyttede jeg tungstensblink, der på grund af den ekstremt høje massefylde og meget lille volumen giver en ekstrem hurtig og aggressiv kasteacceleration. Jeg startede med 21 gram, hvilket gik helt forrygende – både når jeg lagde ekstremt flade og kraftfulde kast ud over bølgerne – og også når der blev kastet skråt op imod vinden med mere højde.

Men – så kom en lille djævel op i mig, da jeg et øjeblik stod og beundrede den smukke tynde klinge, som er så lækker og æstetisk, at det næsten er for godt til at være sandt…Max kastevægten er angivet til 21 gram ved højaccelrations agn og 25 gram med lavaccelerations agn. Hvorfor ikke prøve at udfordre Lunamis ved overbelaste klingen med en 28 grams højeaccelerationsagn under ekstremt svære vindforhold. Som sagt – så gjort. Der blev herefter banket godt igennem en rum stykke tid med en agn, der burde overbelaste stangen, men det gik helt fint, og stangen leverede også virkelig gode kast uden for sin anbefalede kastevægt og komfortzone, hvilket viser, at Lunamis ikke blot er en fryd for øjet – men også en reel arbejdshest, der tåler nogle uforudsete tæsk.

Prisen for stængerne ligger i spektret 3.399-3.499 kroner, hvilket faktisk er en pris hvor man får ret meget for pengene set i forhold til andre stænger i samme prisklasse.

Du kan læse mere om Lunamis stængerne her.

Følg Shimano Nordic på Instagram her.

En af de virkelig æstetiske detaljer ved stangen er den nærmest organisk afrundede overgang til den nederste del af det aerodynamiske baghåndtag - og bundduppen. Godt tænkt og lækkert udført.

En af de virkelig æstetiske detaljer ved Lunamis er den nærmest organisk afrundede overgang til den nederste del af det aerodynamiske baghåndtag – og bundduppen. Godt tænkt og lækkert udført.

 

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This