– Min Juleferie er godt i gang og jeg har været på jagt efter en juleoverspringer igen, fortæller Mads Kentov, der blot for et par dage fik en mega flot blankfisk.

– Men min ferie er stadig ikke forbi endnu, så jeg var ude på en morgentur i håbet om noget godt fiskeri. Vandstanden var usædvanlig høj med en måling på 70-90cm over normal vandstand, og månen var næste fuld. Der var spændende forhold, da vinden også ramte ind og gav grumset vand. Fiskeriet startede stille ud, uden at der var tegn på liv i vandet, og imens jeg stod i bølgerne lukkede vandet langsomt til med et bælte af ålegræs som blev bredere og bredere.

– Solen var på vej op, og de skyfrie forhold lod et par stjerneskud brænde ned over den stadig mørke del af himlen. Jeg fiskede med Sømmet fra Westin på 28 gram i farven Amber, som har været særlig god i disse forhold den seneste tid. Jeg kastede langt ud for at komme på den anden side af tangbæltet. Jeg satte farten helt ned og lod bølgerne tage agnen, imens jeg stadig havde kontakten. Jeg lavede et langt spinnestop lige på kanten af tangbæltet og lod sømmet falde ned på bunden. Kort efter faldt hugget hårdt, og fisken tog med det samme line af hjulet. Det var en rigtig god fisk, der nu igen var for enden af min W10 fra Westin, og den fik godt med flex.

– Jeg mister aldrig glæden ved fiskeriet, og man bliver helt afhængig af det store sus, det giver, når bremsen på hjulet laver sød musik, og man kommer helt op på mærkerne. Fisken kom i nettet, og jeg stod nu der igen med en stor overspringer. Fisken skulle hurtigt tilbage igen, og der var ikke tid til målebånd mm, så jeg fik kun et kort billede af den, før jeg lod den glide tilbage i bølgerne. Morgenen var ikke slut endnu, og der kom yderlige tre fisk i nettet, men deres historie virker noget flad, når man lige har stået med en så fin overspringer på op mod 70 cm i hænderne.

In-line Claw Fly by Jens Bursell

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This