Vi modtager her på bladet en sjælden gang imellem fangstrapporter af fisk, hvor vi ikke rigtig kan få fisken på billedet til at matche den opgivne vægt. Men dog aldrig i et så grotesk modsætningsforhold som den gedde den russiske præsident Putin fangede i juli for nogle år tilbage. Læs her hvor galt det kan gå, når man lyver sin fisk større end den er. Historien blev oprindeligt publiceret i 2015.

AF SØREN BLOK HONORE

 

Friluftsland

 

En russisk blogger mente at Putin måtte have fyldt gedden med guldbarrer, men Fisk & Fri’s tegner Carsten Madsen har en lidt anden opfattelse af den bizarre situation.

En russisk blogger mente at Putin måtte have fyldt gedden med guldbarrer, men Fisk & Fri’s tegner Carsten Madsen har en lidt anden opfattelse af den bizarre situation.

DEN RUSSISKE PRÆSIDENT Putin ynder at fremstille sig selv som et superaktivt friluftsmenneske. Det ene øjeblik på hesteryg med bar overkrop på taigaen, så drageflyver han sammen med en flok traner for derefter at dykke efter antikke græske vaser i Sortehavet, eller bedøve en sibirisk tiger med et bedøvelsesgevær. Det viste sig dog at tigeren var bedøvet i forvejen, og den døde desværre et par dage senere, efter at være bedøvet tre gange på samme dag.

En stor del af den russiske befolkning har som regel trukket på smilebåndet og rystet overbærende på hovedet, men denne gang er han kommet rigtig galt af sted. Vi lystfiskere er ikke sådan at narre, og det gælder åbenbart også de russiske.

PUTIN drog i juli på fisketur i motorbåd sammen med vennerne premierminister Medvedev og forsvarsminister Sjojgu. Turen gik til en sø i republikken Tuva, hvor TV- billederne snart efter kunne vise en stolt præsident i camouflage jakke med en »21 kilos gedde«.
Så langt så godt… Fisken var både stor og i god kondition, men alle med en lille smule forstand på de ting, kunne se, at fisken var langt fra de 21 kilo.

Billederne af Putin med »monstergedden« var som skabt til at gå verden rundt, også på sociale medier – blandt andet et billede, hvor Putin kysser gedden efter at være blevet advaret mod dens skarpe tænder af en af sine rådgivere. Men så gik det først helt galt for Putins PR-maskine – bl.a. fordi præsidentens talsmand flere gange til de russiske medier fastholdt, at gedden vitterligt havde vejet 21 kilo.

En af historierne om Putins mange bedrifter, går på at Putin i dragefly hjalp en flok traner med at finde vej, det har en kreativ opfindsom russisk blogger fået denne morsomme situation ud af.

En af historierne om Putins mange bedrifter, går på at Putin i dragefly hjalp en flok traner med at finde vej, det har en kreativ opfindsom russisk blogger fået denne morsomme situation ud af.

RUSSISKE LYSTFISKERE lagde herefter i rå mængder billeder op af deres egne gedder på de sociale medier. Og selvom mange af dem var tydeligt større end Putins, vejede de pudsigt nok kun det halve.
På det russiske Facebook Vkontakte var der en, der mente, at de måtte veje fisk på samme måde som de tæller stemmer op.
En anden mente at gedden højst vejede 12 kilo, medmindre den havde slugt en guldbarre.

Ingen troede på vægten, og flere kunne godt tænke sig at hilse på den dykker der havde sat gedden på Putins krog.
Til sidst gik bølgerne så højt, at net-TV kanalen Dojds havde et helt program om fiskedysten og de uregerlige digitale medier. Putins fisketur blev sammenlignet med en jagttur som Bresjnev havde i selskab med den amerikanske udenrigsminister Henry Kissinger tilbage i 1974. Forskellen var bare, at dengang kunne man styre informationerne gennem de statskontrollerede TV-stationer og aviser, det er noget sværere i dag, som mange af de store statsoverhoveder med beklagelse har måtte sande.

Og hvad kan vi lystfiskere så lære af denne historie: Lyv aldrig din fisk større end den er, uanset om du er præsident eller proletar.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This