Det sydlige norge byder på fantastiske fiskemuligheder, hvad enten du er til båd, kyst, elv eller søfiskeri. Helt nede på sydspidsen af Norge ligger Hausvik Maritime Feriesenter, der er et paradis for så vel lystfisker- som familieferie.

AF REDAKTIONEN

Siden 2008 har Linda Beck Håland og Gudmund Håland budt lystfiskere og deres familier velkommen til en fantastisk oplevelse på Hausvik, der ligger centralt i forhold til mange af de mange spændende fiskemulighder i det sydlige Norge.

Til Norge på blot tre timer

Tager du færgen fra Hirtshals, er du i Kristiansand i løbet af cirka tre timer, hvorefter du efter en biltur på omkring halvanden time er fremme ved Hausvik Maritime Feriesenter, der ligger i naturskønne omgivelser med få minutters gang til havet – perfekt til et dejligt ferieophold.

Feriecenteret ligger ikke langt fra Norges sydligste punkt – Lindesnes. Den sydnorske skærgård er unik med sine mange små øer, og i følge Norsk Havforskningsinstitut er kysten langs sydspidsen af Norge blandt nogle af de bedste fiskeområder i Sydnorge med en sand  mangfoldighed af fiskearter. Her er alt fra makrel til havørred, så der er gode muligheder for at prøve fiskelykken og blive overrasket over, hvad du får på krogen. Er du til laksefiskeri om sommeren, så er der kun 15 kilometer til elven Lygna i Lyngdal, der har en fin stamme af laks.

De sydnorske kysteområder byder på fantastiske fiske- og naturoplevelser.

De sydnorske kysteområder byder på fantastiske fiske- og naturoplevelser.

 

Åbent hele året

– Hausvik Maritime Feriesenter har åbent hele året, fortæller den daglige leder Linda Beck Håland. – Sommer, vinter, forår og efterår – alle årstider har sin charme her på Hausvik, fortsættter hun. – Det kan dog ske at bådene på grund af vejrforholdene, ligger på land i vintermånederne. Men her i området er der også gode muligheder for at stå på klipperne og fiske, når bådene ligger på land.

2020 skulle vise sig at blive dramatisk anderledes for os i rejselivsbranchen, fortsætter Beck Håland. – Covid19 pandemien satte en stopper for vores viksomhed, da Norge lukkede sine grænser i marts. Derfor blev vi simpelthen nød til at tænke i helt nye baner. Fra at markedsføre os kun mod lystfiskere i Tyskland, gjorde vi os nu synlige for nordmænd, og da grænsen igen åbnede  til Danmark – også for danske turister. Denne strategi har, på trods af alt det tragiske covid19 har bragt til verden, givet os en fantastisk sommer med besøg af mange hyggelige norske og danske gæster. Og det ønsker vi at fortsætte med i fremtiden.

– Mange af vores gæster kommer tilbage år efter år, og det er både store og små grupper af fiskeentusiaster og lystfiskerfamilier. Nogle af de stamgæster som netop har nydt deres ferie på Hausvik Maritime Feriesenter er Familien Benedict-Femerling fra Kiel. De har siden oktober 2013 besøgt os hvert år, og faktisk kommer de to gange om året: – Hausvik er perfekt for os på alle måder, siger Daniel Benedict-Femerling. – Her er forholdene helt top for og komme ud at fiske. Det tager kun 10 minutter at sejle ud til de bedste fiskepladser. Og med både som har godt sikkerheds udstyr, føler man sig tryg. Bastian fra centeret hjælper med at fylde brændstof på bådene, alt imens han står for alt det praktiske med at passe rense- og fileteringspladsen i bådhavnen. Eller sagt på en anden måde: Alt lagt perfekt til rette for at vi som brugere kan få en super oplevelse. Lejligheden vi lejer er stor, moderne og har alle faciliteter. Der er gratis Wi-fi overalt, hvilket også er et plus. Bland vores børn er legepladsen og dyrene vældig populære. Er det ikke fiskevejr  tager vi  en tur i skoven og plukker svampe, for dem  er der mange af her. Vi kan også vandre en tur ud til Hausvik Fort fra 2 verdenskrig, der er et spændende monument over en svunden tid. Og hvis ikke vi har gang i alle de mange spændende muligheder onmrådet byder på – så hygger os i aktivitetssalen eller slapper af på altanen. Her på Hausvik trives hele familien, afslutter Daniel.

Ta´til Lyngdal

Hvis du eller familien har lyst til en lille bytur imellem fisketurene, så er der blot 15 minutters kørsel i bil til byen Lyngdal. Her er et hyggeligt centrum med butikker, cafeer, restauranter og en pub. To kilometer fra centrum – lige ved hovedvej E-39 – ligger et stort indkøbscenter med mange forskellige forretninger. I Lyngdal finder du også Sørlandsbadet med sjove vand-aktiviteter for små og store.

En anden sjov ting at gøre er at besøge Kvåsfossen Sørnorsk Laksesenter, som ligger 25 minutters kørsel fra Hausvik. På dine fisketure kommer du garanteret  forbi Korshamn, som er et charmerende gammelt fiskerleje og centralt beliggende handelssted i sejlskibstiden. Her er også en lille dagligvareforretning. Sejler du så forbi Korshamn, gennem sundet og lidt længre ud mod Lindesnes, kommer du til øen Sælør. Her ved Sælør har skibe fundet ly, når vejrguderne viste sig fra sin vrede side ved Lindesnes – helt tilbage til vikingtiden. Der findes dokumentation på, at hele otte vikingekonger samt Christian IV og Frederik III har været i land her. Kongebesøg var her også i 1983 af Olav V. Men ikke alle skibe nåede Sælør Havn, før de blev fangede i det frådende hav og forliste. Derfor er der rigtig mange skibsvrag på havets bund ved Sælør, hvilket også betyder mange fisk. Du kan læse mere om alle aktiviteterne her.

Hausvik Maritime Feriesenter har en masse lækre både du kan fiske fra.

Hausvik Maritime Feriesenter har en masse lækre både du kan fiske fra – og både udstyret samt sikkerheden er i top.

 

Perfekte muligheder for småbådsfiskeri

I bådhavnen ligger vores solide udlejebåde, som alle er udstyret med GPS, kortplotter, VHS m/sporingsenhed til kystvagten samt redningsveste. Brændstof er ikke inkluderet i prisen, men det kan købes på havneanlægget. Vores erfarne vært, Bastian, er som sagt behjælpelig med at fylde brændstof på din motor, og giver dig en grundig indføring i brugen af båden, før du sejler ud. Du kan læse mere om bådene og udleje af disse her.

I bådhavnen er der også et skur, hvor du kan rense og filetere din fangst, før du tager den med op til lejligheden. I alle bygninger har vi dybfrysere tilgængeligt for vores gæster, så fangsten kan fryses ned og tages med hjem. Og da vi er registreret som turistfiskebedrift  kan du, som er gæst hos os, tage 20 kilo fisk med ud af Norge. Lejer du en båd en hel uge eller længere, bliver den «øremærket» til dit brug, så den altid er klar, når du ønsker at bruge den.

Her er også gode bademuligheder fra badebroen i havnen, hvis du skulle blive fristet til en dukkert ind i mellem sejlturene, og kan du bedre lide at bade i ferskvand, så er der bare en lille gåtur til nærmeste sø.

Overnatning

Vi har 24 små og store, fuldt udstyrede lejligheder til leje med sengeplads til alt fra 2 til 10 personer. Desuden er der et stort gæstehus med sengeplads til 12 personer. Til alle udleje-enheder er der enten altan eller eget udeområde. Information om overnatningsmulighederne finde du ved at klikke på dette link.                                                           

Den største glæde for os og vores værtspar Christin og Bastian er at have mange glade og tilfredse gæster på Hausvik. Samt at opleve store øjeblikke som billedet her af den lille gut med sin første fisk. Vi ønsker dig hjerteligt velkommen til Hausvik Maritime Feriesenter, og vi vil gøre vores yderste for at gøre dit ophold til en fantastisk oplevelse.

Kontakt information finder du her. http://www.hausvikmaritime.no/nb-NO/kontakt-oss.html                                                                        

 

TILBUD 2021:

Booker du et ophold på minimum 1 uge + båd  i 2021, før den 1. december 2020, giver vi dig et rigtigt godt tilbud.                                                                                                                                   

Vi overholder, til en hver tid, nøje Norske myndigheders regelværk og tiltag  i forbindelse med Covid19 pandemien.

                             

Fiskeglæde i sin reneste form. Her ser du en flot lubbe taget på en af bådene fra Hausvik Maritime Feriesenter.

Fiskeglæde i sin reneste form: Her ser du en flot lubbe taget på en af bådene fra Hausvik Maritime Feriesenter.

 

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This