Flyderingenes Rolls Royce – hollandske Float Plus – er nu omsider kommet til Danmark. Effektlageret i Horsens har netop taget hele programmet ind på webshoppen – og inden længe vil det også være at finde i den store butik i en flot udstilling, hvor du kan nærstudere alle detaljerne på de kompromisløse flyderinge.

Fisk & Fri har som de første i Skandinavien testet Float Plus på masser af ture gennem en periode på to år, og har kun godt at sige om det geniale system. Float Plus er nemlig ikke blot nogle super flotte, slidstærke og funktionelle flyderinge – det er også et patenteret el-motorsystem, hvor man monterer en lille letvægtspropel under sædet på et slide-in beslag, som styres via en fjerbetjening, hvor man let skifter retning samt skruer op og ned for farten. Propellen forbindes til styreboks og batteri bag sædet via et hul i bunden af ringen, hvormed man har et let og elegant system, der driver båden frem uden besvær – selv i ret kraftig vind. Man bruger stadig svømmefødder, men det er udelukkende til at styre båden. Motoren sejler, drevet af et vandtæt Li-ion batteri, nemlig kun i to retninger – frem og tilbage. Og netop denne vekselvirkning mellem motoren, der tager det hårde slid – og korrigering af retningen med svømmefødderne, giver mulighed for en helt utrolig intuitiv finnavigation, hvor man nærmest på et splitsekund kan dreje ringen 360 grader. Og hvad skal man så bruge det til? Jo hvis du fx dyrker moderne vertikal eller prikspin med LiveScope, hvor det er altafgørende at have både fisk og agn i transducerkeglen samtidig, skal du netop kunne korrigere og finnavigere med høj præcision hele tiden, for at ende op med den perfekte præsentation, som – forhåbentlig – udløser hugget. Og netop dette kan praktiseres til perfektion med Float Plus.

 

Jans Lystfiskershop

 

Float Plus er ikke kun en væsentlig opgradering til søfiskerne, der ønsker et let fartøj, som de kan sætte i overalt – uden at gå på kompromis med komfort eller effektivitet. Netop fordi man har en effektiv motor, kan systemet også bruges i strømvand – og fordi Float Plus flyderingen har en unik stabilitet, kan den også bruges i selv ret kraftig vind og gode bølger. Det gør den oplagt til mange forskellige former for kystnært fiskeri – og en flydering som denne kan – kombineret med fx LiveScope i perspective mode, let gå hen og blive det nye sort til kystspin efter fx torsk og havørred inden for et par år fra nu. Og – det er ikke kun mindre fisk der kan fanges fra med Float Plus systemet. Gennem de sidste to års tests har jeg fra Float Plus landet både stør og maller op til 240 cm+ i 90-100-kilos klassen.

Vil man fiske de helt store eller strømfyldte vande og maksimere effektiviten, kan man opgradere med det nye Float Plus dobbeltmotorsystem –Twinforce med en drivkraft på 82 lbs thrust, og på denne måde få endnu større muligheder i valg af fiskevand.

Da Flot Plus flyderingene er lavet af PVC, er det super let at supplere med fx DAM, Scotty og Railblaza gluepad-beslag, hvorpå man kan montere alt fra transducer og plotterskærm over bord, kop- og stangholdere til Go-pro mounts og sikkerhedslanterner. Eller sagt på den anden måde – med Float Plus kan du custombygge din egen luksus flydering, hvorfra du kan fiske mindst lige så komfortabelt og effektivt som i en større båd. Og når der skal stealth til for at fange ekstra sky fisk på hårdfiskende vande – vil du med Float Plus kunne nærme dig fiskene lettere og mere diskret sammenlignet med et større fartøj, hvilket i nogle situationer kan være lige det ekstra, som giver de store og sky fisk.

Float Plus elmotorerne kan monteres på alle flyderinge af PVC. Tjek Effektlagerets fulde sortiment af Float Plus flyderinge, motorer, batterier, ladere og tilbehør her.

Læs mere om Float Plus her.

Se Float Plus i action til forskellige former for fiskeri på kysten, søerne og de europæiske floder her:

Mallefiskeri på Rhinen

Mallefiskeri i Spanien

Mallefiskeri i Danmark

Danmarks største stør fra flydering

Bellyboat beluga på dansk

Med Float Plus efter havørred langs kysten

Søfiskeri med Float Plus

 

Jans Lystfiskershop

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This