For et par uger siden skrev Fisk & Fri om den første lystfiskerfangede pelamide i Danmark – samt skrev om, at den ideelle fangstmetode ville være tobisfluer. Kort efter kunne du også læse om pelamider fanget i garn på Syddjursland – og nu er der også pelamider fra dette område fanget på stang – og denne gang på netop tobisfluer:

– Jeg havde været på besøg samme sted på kysten et par gange hen over ugen – men uden gevinst, fortæller Mikk Ansø. To af gangene så jeg kæmpe stimer af, hvad jeg først troede var makrel. Onsdag var min kammerat og jeg så ude, hvor det lykkedes ham at fange en rygstribet pelamide, så spøgsmålet var, om det mon kunne være dem, som vi så i store stimer på flere hundrede, hvis ikke flere tusinde? Vandet lyste helt sølv, når de vendte sig i strømmen.

– Torsdag morgen tog jeg derud igen, og der var stadig kæmpe stimer. Mange timer senere havde jeg mistet en. Der måtte nye metoder til. Så jeg ringede derfor til Troels Holstein Kaa og Daniel Holm, som kom fluks. Der kom chartreuse Flatvings på deres fluestænger – og så begyndte vandviddet! Allerede i andet kast havde Daniel DK’s første rygstribede pelamide fanget på flue. Få minutter senere havde Troels også gevinst. Jeg fik en ophænger af samme flue på, og så begyndte jeg også at få nogle sindssyge hug og udløb. Jeg måde at miste 3-4 stykker, inden der endelig var en, som blev hængende. De tog sindssyge udløb på en bremse strammere end jeg nogensinde har haft. Men den kom i land, og jeg var lykkelig for min første pelamide, der sikkert er den første fanget på ophænger i Danmark. Bagefter måtte jeg vende hjem, for min fisketid var brugt, men gutterne nåede at få 13 rygstribede pelamider på land, og mistede dobbelt så mange, slutter han.

Læs om den første lystfiskerfangede danske pelamide her

– og læs fiskogfri.dk´s note fra et par uger siden om pelamider i Århusbugten her. 

 

Friluftsland The North Face

 

pelamide

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This