Du har de sidste par dage kunne læse om Rasmus og Casper Christensens sensationelle storfangst af kæmpesandart i Finland med 38 fisk over 10 kilo. I dag løfter vi sløret for den største af dem alle, der blot var 100 gram fra den uofficielle verdensrekord. Her får du beretningen om den vilde – og super fortjente fisk – fra fangeren – Rasmus Christensen:

– Det blæser 5 m/s med 12m/s i stødende. Vinden står i nord, og det er aldrig en favorit. Vi har startet fiskeriet klokken 21, og på trods af de teoretisk dårlige forhold, er fiskeriet bedre end nogensinde før. Klokken 23.59 kommer vi over en fisk, som vi begge ved er noget helt specielt. Måden den reagerer på min Twinteez bekræfter endnu en gang, at den her er helt rigtigt. Klingen flexer helt igennem, og efter en kort, men ekstremt tung og intens fight ligger hun i nettet. Fisken bliver nettet i fuldstændigt mørke og minus seks grader. 

– Det er mørkt, og at se om hun er 14, 15 eller 16 kg er umuligt at overskue. Lige indtil jeg løfter hende – WOW. Målebåndet siger 103cm – og så er vi godt klar over, hvilken liga den ligger i. Spændte vejer vi hende på bismervægten, som vi har gjort denne sæson, for at vægten bliver så præcis som overhovedet muligt. Vægten siger 15,2kg, og vi jubler. Bismervægten vejer kun i 100 grams intervaller, og vi runder altid ned, så vi er sikre på, at den vægt, som vi opgiver, altid er 100% korrekt – og snarere lidt mindre end den reelle vægt.

Fisken blev spottet ved hjælp af Garmins LVS62, LVS34 og PS30. Sandarten huggede på en Westin Twinteez Black Mamba, fisket på en W6 Vertical XH stang med W10 0,22 line. 

Læs mere om den uofficielle verdensrekord for sandart på 15,3 kilo – som er langt større end IGFA rekorden – her.

 

Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This