Over de sidste par dage har Hannu Veseranta fra Team Westin og hans makker Juho Mustonen gjort en historisk sandartfangst med tre kæmpestore fisk. Hannu og hans kammerat lå og kastede til sandart, som var tæt på overfladen over ti meter vand – fisk de havde spottet med deres Garmin LiveScope.

Fiskene var virkelig svære og hovedparten af de gange, der blev kastet til dem, reagerede de overhovedet ikke – ligegyldigt havd de fik serveret. Enkelte gange fulgte en fisk med ind, men den første sandart, der fulgte efter Hannus Westin Bull Teez i farven Cola Perch på 18 centimeter, gav et brutalt hug – og kort efter var der en lige så brutal fisk i nettet: Kæmpesandarten, der var 15,3 kilo og 103 centimeter er med god margin over IGFA All Tackle Verdensrekorden.

Verdensrekorden for sandart er pt 11,48 kilo så de to gutter har altså begge to fået en sandart der er over IGFA all-tackle verdensrekorden – en fisk på 11,48 kilo fra Lago Maggioere taget i juni 2016 af Jurg Scherner. Ikke nok med at fisken er markant større end verdensrekorden for vægt. Den er også hele 6 centimeter over længde verdensrekorden, som er 97 centimeter

Den næste største sandart stod Juho for, og den fulgte efter tre forskellige agn, inden den besluttede sig for at hugge på en Westin Bull Teez i samme farve og størrelse, som den helt store huggede på. Juhos fisk var 97 cm og 12,68 kilo – altså 1,2 kilo over den gældende verdensrekord. Den tredje og sidste sandart huggede på – ja gæt selv – og blev taget af Hannu. Den mindste af de tre kæmpesandart blev vejet til 11,5 kilo og var 96 centimeter lang. Vildt at den tredjestørste fisk på dage er 20 gram over den gældende verdensrekord – og 500 gram over den danske rekord!!

Læs mere på Westins facebook her.

Grejshoppen

 

Juhu Mustonen med sin 12,68 kilos sandart, der også er over den gældende verdensrekord. Øvsert ses Hannu med 15,3 kilos fisken.

Juhu Mustonen med sin 12,68 kilos sandart, der også er over den gældende verdensrekord. Øverst ses Hannu med 15,3 kilos fisken, der er hele 3,82 kilo over rekorden!!!.

 

Hannu med sin 11,5 kilos sandart, der også er over den gældende IGFA verdensrekord

Hannu med sin 11,5 kilos sandart, der også er over den gældende IGFA verdensrekord.

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This