Med det revolutionerende nye Wizard 420 LCLD præsenterer Rhino Trolling nu for første gang i verden nogensinde et multihjul til trolling, hvor fordelene ved leverdrag og linefører/tæller kombineres I et og samme hjul. Mere avanceret bliver det ikke – og vildt, at der ikke er nogen der tidligere har gjort dette.

Leverbrag bremsen, hvor bremsetrykket øges let, hurtigt og trinløst med en vippetangent – yder den ultimative performance, når man fighter med store fisk – og der er en årsag til, at det netop er denne bremsetype, vi normalt ser på deciderede big game hjul. I tiden, før det blev moderne med linetæller hjul, var det da også leverdrag hjul, der var mest brugt blandt mange trollingfiskere.

Det at have en linetæller, som registrerer antallet af meter line ude ved hjælp at en linefører, der samtidig fordeler linen perfekt på spolen, er en stor fordel ved trolling. Årsagen er, at det bliver lettere at bedømme fiskedybde og afstand, når der fiskes med divers – eller når sideplanerne skal sættes. Men fordi der ikke var nogle leverdrag hjul med linefører og -tæller – gik mange over til at bruge hjul med stjernebremse, som havde denne feature.

Nu behøver du dog ikke at vælge en suboptimal bremse, bare fordi du også vil have fordelene med en linetæller og –fører, for med Rhino Wizard 420 LCLD får du både leverdrag og linetæller. Og det er ikke en hvilken som helst leverdrag: Hjulet er udstyret med en helt unik ”braking-curve” der er optimeret til netop det, som en trollingfisker har brug for – nemlig en fuldstændig lineær bremsekurve – uden den sædvanlige ”strike position” – der går straight fra friline til maksimalt bremsetryk. Dette giver mulighed for en utrolige præcis justering af bremsen.

De super holdbare bremseskiver af kulfiber er smurt med “Cal’s Grease” – en speciel type hjulfedt, der også anvendes til big game fiskeri for at få optimal stabil performance af bremsesystemet.

– Kombinationen af leverdrag og linefører har længe været en drøm, der nu er realiseret, og vi tog ingen chancer, for et ”langskud” som dette inden for lille en niche som trolling – den skal bare sidde lige i skabet. Sådan lyder det fra trollingeksperten Frerk Petersen, der er direktør for Zebco Europe, som har brandet Rhino. – Hjulet er grundigt gennemtestet af vores testfiskere, de har fanget masser af laks på det – og dommen er klar. Det er bare det bedste hjul, man kan forestille sig.

Hjulets håndtag er lavet af CNC fræset rustfrit stål med et behageligt greb, der tilsammen giver en god solid kraftoverførsel. Leverdrag tangenten, som vippes for at justere bremsetrykket, er bevidst low profile, så man ikke kommer til at udløse den ved en fejl med et ærmegab eller lignende. Hjulet er endvidere forsynet med en høj knarrelyd, der giver en let hørbar advarsel, når det forjættede hug kommer.

Indledningsvis kommer Wizard 420 LCLD i en version med højrehåndsindspinning som foretrækkes af de fleste trollingeksperter til fiskeriet efter laks, havørred, torsk og gedder. Linekapaciteten er 320 meter 0,45 line, og en gearing på 4.2:1 giver en hurtig indtagning. Prisen for hjulet, der er i butikkerne til april, er vejledende 1190 kroner.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This