Inden for de sidste par uger er der udkommet hele to svenske karpebøger, der med hver sine briller på omkring 900 sider fortæller historien om svensk karpefiskeri fra starten af firserne og op til nu.

I firserne var der langt imellem de gode svenske karpesøer, men eftersom svensk karpefiskeri har undergået nogenlunde samme udvikling som det danske i perioden op til nu, så er der i dag et utal af fantastisk smukke skovomkransede karpesøer i den sydlige del af Sverige, hvor der er taget fisk op til helt op over de 30 kilo.

”En Karpmetares bekännelser & reflektioner” Rikard Bengtsson er en ny og sammenskrevet udgave af to titler med næsten samme navn, der udkom for nogle år siden. Her får du på 492 underholdende sider fordelt på 51 kapitler essensen af svensk karpefiskeri gennem 40 år fortalt gennem sjove og nærværende turskildringer op igennem tiden. Ud over en interessant indblik den svenske karpescene rummer bogen også en del god læsning, der vil gøre en klogere på grej, takler og fodring. Alt sammen med masser af fine billeder fra ikke blot de svenske skove – men også en række europæiske karpevande. En virkelig god bog, der varmt kan anbefale alle, som interesserer sig for karpefiskeri. Du kan købe den her.

”1000 Nights – my life as a carpangler” er en flot ny engelsk udgave at ”1000 nätter – mit liv som karpmetare”, som vi tidligere har skrevet om her på fiskogfri.dk. I bogen fortæller Birger Holmqvist svensk og europæisk karpefiskehistorie med en lang række turberetninger fra sit liv som karpefisker – og vi får alle detaljerne. Især er jeg vild med kapitlet om hvordan Birger og hans kammerater på vej sydpå vil besøge en kendt karpegrejsbutik i Belgien før GPS´ens tid – og ender med at fare vild uden at finde/genfinde hverken bil eller butik. Men – det ender selvfølgelig godt alt sammen. Hvor der er vilje – er der karper. Det er firserkarpehumor på højt plan. Du kan købe bogen her.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This