Skal man fange mange og store karper, så koster det bare en hel masse tid ved vandet. Sådan er det. En af dem, der virkelig har tilbragt de timer, han skal i sin bedchair er den svenske storfisker Birger Holmqvist, der over de sidste 23 år har tilbragt langt over 1000 nætter ved karpesøerne. Og den store indsats har båret frugt med masser af flotte karper fra Sverige samt 18 andre europæiske lande.

Bogen er en oplevelsesbog, der på bedste måde formidler alle de utallige fede oplevelser, der er at fange på sine karpestænger ude ved vandene. Og det gør han godt – lige fra de første mededage ved Laholm over et utal af satsninger i en lang række mere eller mindre kendte svenske karpevande – til kendte europæiske venues som Bled, Garasi, Lac du Der Chantecoq, Ribiere, Euro Aqua og Marbel.

Har du lyst til at blive inspireret til et liv i bivy´en og en masse sanselige naturoplevelser, kan jeg varm anbefale 1000 Nätter. Men der er også meget andet end bare generel inspiration. Der er også masser af viden om, hvordan man fisker diverse vande i bogen. Og vandene er nævnt med navns nævnelse, så den er også en guldgrube af især svenske vande serveret på et sølvfad.

Karpefiskeriet i Sverige er nået virkelig langt, og i modsætning til dengang forfatteren startede sit karpmete, så er der nu om dage store karper i 10-15 kilos klassen i en lang række svenske vande, hvor det i en meget stor del af dem er muligt at komme til at fiske – også for danskere. Og de er også større – vande med 20 kilos er ikke sjældne, og der er fisk helt op til over 30 kilo i Sverige.

Køb bogen og dvæl i de mange gode historier, der ikke bare er røverhistorier af bedste slags. Beretningerne ude fra karpevandene er også et spændende historisk vidnesbyrd om karpefiskeriets udvikling i Sverige, der har mange ligheder med det danske fiskeri.

“1000 Nätter – miy liv som karpfiskare” er på 340 flotte sider og kan købes for 599 sek på hans hjemmeside – birgerholmqvist.se

Læst af Jens Bursell

 

 

Tohatsu

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This