Rasmus Christensen og hans far Casper har de seneste par år fanget opsigtsvækkende mange store sandart – og deres seneste fangst er nok – uden sammenligning – den mest sensationelle fangst af sandart nogensinde gjort i Europa.

– Foråret er i gang, og efter jeg brugte hele februar, marts, april og maj sidste år på at rejse Europe rundt for at finde store fisk skulle frugten af det store arbejde nu for alvor høstes her i år. Ikke mange ture er det blevet til i forhold til sidste år, men de er lagt rigtigt tidsmæssigt og med stor fokus på detaljerne.

– For en uges tid siden gik det nordpå, og vi havde blot én uge, inden vi skulle hjem til Danmark igen. De første fire dage var vejret elendigt, og vi fiskede en smule i nogle meget små søer for at få tiden til at gå. Men så kom vejrskiftet, og vi kunne fiske den sø, som vi havde glædet os til. Vi forventede helt klart store fisk, men at vi skulle ramme den perfekte dag, hvor de var allerstørst på året samtidig med – at vi fangede fange 18 sandarter over 10kg allerede den første dag, gjorde os målløse.

– Vi kunne ikke forstå, hvor alle de store fisk kom fra, men de var der. Og der var mange. På turen brugte vi vores Garmin LVS62 transducer sat i perspective mode til at finde fiskene, og wow et sindsyg effektivt søgeværktøj. Men så skulle fiskene jo også lige lokkes til at hugge, og det er jo det, som er det svære. Vi ramte dog hurtigt teknikken og kørte på: Efter 22 timers fiskeri fordelt på tre dage havde vi i fællesskab landet 38 sandarter over 10 kg. Et tal som var fuldstændig overvældende for os. Vi anede ikke hvad vi skulle gøre af os selv, for vi havde faktisk fået nok, og var glade for det vi havde opnået. For at være helt præcis mere end rigeligt mættede. Vi stoppede derfor fiskeriet, for at give fiskene fred.

– Armene var trætte, Westins W6 Vertical XH havde været flexet i bund tre dage i streg – og mine Twinteez softbaits var tygget godt i stykker. Vi var overlykkelige og hjemturen fra Finland har aldrig føltes kortere. Vi har jagtet det her fiskeri i over 10 år med 80-100 ture om året i de år, hvor vi fiskede mindst. Mange 1000 timer er blevet brugt i lærebogen på hvor og hvordan de her kæmpefisk skal fanges, og de første mange år var succeskriteriet bare at fange sandart – og efterfølgende at fange fisk over 5kg. Vi fik den første 10+ i 2020, en fisk som gav et smil på læben i et helt år frem. Men nu er barren rykket igen og måske sat så højt, at vores fokus skal skiftes lidt de næste par år.

– Fisken, som du ser på billedet vejer 13,8kg og er “kun” den tredjestørste fisk på turen, så glæd jer til de kommende dage, hvor et par endnu vildere fisk vil blive publiceret på fiskogfri.dk.

 

Forshaga Akademin

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This