David Walther fra Team CFC i Tyskland har haft et fantastisk fiskeri på det sidste med tre over tyve kilo helt op til 26,2 kilo. Her får du historien bag de vilde fisk:

– Som hvert år havde jeg allerede planlagt om vinteren, hvilke vande jeg ville fokusere på at fiske i år, fortæller han. – Til foråret valgte jeg et reservoir nær mig, der dækker cirka 680 hektar. Denne sø er ikke nem og er derfor ikke særlig populær blandt karpefiskere i området. Men det var en velkommen udfordring. Min plan var at fiske efter fiskene i indløbsområdet af søen, for som med de fleste reservoirer opvarmes vandet i det område hurtigst, så jeg var sikker på, at en stor del af fiskene ville være til stede der. Ved udgangen af marts, efter nogle varmere dage, var vandtemperaturen i det område allerede omkring 8 grader, mens resten af søen forblev under 5 grader.

– Det var mit tegn til at begynde. Inden da havde jeg ved brug af min Deeper dybdemålt og lokaliseret et lovende spot til min kan kampagne. Området lå på kanten af en stor lavvandet zone. Blot cirka 70 meter ude var der en stejl skrænt fra 2 til 5,5 meters dybde. Bundet af denne skrænt var jeg stadig inden for en overkommelig kasteafstand på 80 meter til at nå foderpladsen med et kasterør samt en spotstang.

– Nu kan nogle måske undre sig over, hvorfor jeg fiskede i en dybde på 5,5 meter om foråret i stedet for de almindeligt anbefalede lavvandede sivklædte bugter. Svaret er simpelt: Vandet i området med skrænten var markant varmere på grund af tilstrømningen af flodvandet. Og det eneste, vores skællede venner bekymrer sig om i foråret, er mad og en varm vandtemperatur.

– Min første session fandt sted i slutningen af marts. Inden fiskeriet havde jeg fodret forenden af skrænten to gange, med et interval på 2 dage med 2,5 kilo Spicy Squid-boilies hver gang. Planen fungerede perfekt, og i løbet af den første nat fangede jeg 6 karper, der vejede op til næsten 15 kilo. Det var en god start, men det var ikke helt det, jeg sigtede efter. I de følgende uger fiskede jeg kun en nat om ugen for at undgå at lægge for meget pres på stedet. To dage før hver session fodret jeg området op med cirka 3 kilo boilies og 1 kilo tigernødder. Under selve sessionen spredte jeg 1 kilo boilies over et stort område og placerede omkring 200 gram direkte på hver stang. Efter hver fisk brugte jeg kasterøret til at tilføje nogle håndfulde boiles på pladsen. Ved afslutningen af hver session spredte jeg yderligere 1 kilo boilies langs skrænten. På den måde havde jeg altid foder på pladsen.

– Mens vandtemperaturen steg, blev den naturlige føde mere rigelig, og antallet af bid aftog en smule. Dog var det nu primært de større fisk, der endte på min afkrogsmåtte. De havde accepteret mine boilies som et godt “supplement” til deres kost. Desværre, som hvert år, er bådbrug tilladt igen fra den 1. juni, og dette område af søen er ofte besat af spinnefiskere, hvilket gør karpefiskeri her umuligt. Ikke desto mindre lykkedes det mig i de seneste uger at fange talrige karper, der vejede over 15 kilo, herunder 3 over 20 kilo, hvoraf den største vejede imponerende 26,2 kilo! Én ting er sikkert: Jeg kommer tilbage næste forår, og måske når jeg endda 30-kilo-mærket til den tid, slutter han.

– Jeg synes det er helt fantastisk og en vild bedrift David har præsteret, siger Thomas Holm fra CFC Bait. – Han har fanget over 90 karper i år, sidste gang jeg snakkede med ham, og det er super fedt at arbejde sammen med en så dygtig og passioneret fisker som ham. 

Du kan følge David på Facebook og Instagram.

 

Tohatsu

 

Michele med en af sine flotte karper - her en skælkarpe.

Michele med en af sine flotte karper – her en skælkarpe.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This