Det er nu 10 dage siden, at geddefredningen startede, men vi får stadig fine rapporter fra de sidste par dage inden fiskeriet stoppede:

– Der var lige akkurat tid til en sidste tur kort før fredningen af vores kære gedder, fortæller Christian Lang Jensen fra Team Sportex. – Grejet blev pakket og læsset i båden. Forholdene var lovende med skiftende vejr og en passende vind i det område, hvor fiskeriet skulle foregå.

– Gennem de sidste par måneder havde jeg eksperimenteret med forskellige former for aktivt fiskeri med både fluestang og spinnestang. Dog har jeg haft mest held til at overliste nogle bedre madammer med små og halvstore gummidyr fisket helt nede ved bunden på et plateau uden for en stor undersøisk skrænt. Derfor blev min Sportex Black Arrow G-3 baitcaster rigget til. Det er en dejlig kraftfuld stang på 8,3 fod med kastevægt fra 63 til 119 gram. Den kaster ubesværet en vægtbelastet Pig Shad Junior meget langt, og den besidder en gedigen rygrad til at sætte krogen sikkert helt ude i kastet. Da Helicore-klingen er opbygget i T800-kulfiber opnår man en sublim føling med sin agn.

 

En af Christian Langs Jensens mange fine gedder lige inden fredningen - sikkert i nettet.

En af Christian Lang Jensens mange fine gedder lige inden fredningen – sikkert i nettet.

 

– Timerne gik, og mange kast blev lagt ud i alle retninger fra båden. Jeg var sikker på, at gedderne opholdt sig i området, men om vinteren og i det meget tidlige forår handler det ofte om at ramme de få tidspunkter på dagen, hvor gedderne er i stødet. Jeg fortsatte derfor ufortrødent, og pludselig ud af det blå faldt et hug, mens jeg lod gummidyret dale mod bunden. Desværre var jeg ikke helt vågen, så tilslaget faldt en anelse for sent, og gedden slap med skrækken.

– Nu vidste jeg dog, at der var aktive fisk i området, og fem minutter senere faldt et tungt hug midt i et langt spinstop. Jeg kunne øjeblikkeligt fornemme, at der var tale om en god fisk, og hun tog flere ture ind under båden, hvilket var ganske underholdende. Det lykkedes dog at få hende landet i mit store Sportex Predator-net. Vægten lød på 9,5 kilo, og hun målte 105 cm. Efter et hurtigt foto fik hun friheden igen.

– Jeg fik efterfølgende nogle fine mellemfisk på fluestangen og spinnestangen, inden jeg vendte snuden hjemad. En stor tilfredshed strømmede gennem mig, mens jeg sejlede mod land. På fire ture havde jeg landet over 30 gedder ved aktivt fiskeri med flue- og spinnestang, hvilket ikke er hverdagskost for mig i februar og marts, hvor fiskeriet kan være umådeligt udfordrende, slutter han.                  

 

Forshaga Akademin

 

 

Sportex Black Arrow G3

Sportex Black Arrow G3

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This