– Forleden ringede Jannik Mørck, der er skipper og ejer af båden Fredrik til mig og hørte, om jeg ville med på en klubtur og konkurrence efter makrel, som Storebælts Småbådsklub afholdt på Sjællands Odde i lørdags, fortæller Allan Larsen. – Og det kan man jo ikke sige nej til, så vi fik snakket om, hvordan vi skulle fiske, når dagen kom. Det blev hurtigt klart, at vi skulle fiske med flåd og sild.

– Jannik havde også sin kammerat Per Mundt med på turen. De havde været på Øresund for at fiske en masse sild, som skulle bruges til at chumme med. Da dagen kom, blev jeg blev hentet kl. 06.00, og så gik turen mod Odden Havn, hvor vi var fremme og i vandet kl. 07.30. Vejret var let skyet, og det blæste 6-7 meter pr sekund. Jannik og Per havde nogle spots ude på revet, og vi gik efter det første af dem, der før havde givet et fantastisk fiskeri.

– Der var en del bølger, så vi sejlede derud af med seks knob. Vi var derfor først fremme ved det første spot kl. 09.00. Dybden var 10 meter, og der var en OK strøm. Chummeren blev sat i gang med at lave et duftspor gennem vandet, og imens den arbejdede, fik vi gjort vores grej klar. Vi fiskede alle tre med flåd og sildestykker. For mit vedkommende var det et 25 grams gennemløbesflåd med et 20 grams kuglebly sat under flåddet – monteret med flådstops på linen til at justere dybden. Forfanget var 0.40 flourocarbon og en lille trekrog til agnen – samt en 7 fods stang med et fastspolehjul på.

– Dybden blev sat på to meter, hvorefter der kom agn på krogen – og i vandet med det. Der gik ikke mange sekunder, før Jannik og Per havde deres første fisk på krogen, og lidt efter fik jeg også hug. Det var nogle utroligt flotte makreller omkring de 40 cm alle sammen, og de kæmpede fantastisk. Og sådan blev det ved med at være, så længe der kom chum ud i vandet til at holde stimerne under båden. De fleste makrel vi fangede var fra 500 gr og opefter med en del på 700-800 gr. Men til konkurrencen skulle de jo gerne være større, så vi skiftede til større sildestykker hvilket også gav gevinst. Samtidig rykkede jeg dybden ned til tre meter i stedet for to i håbet om, at der skulle gå en større makrel der.

– Per og Jannik fangede stadig mange fisk, og jeg fik ikke nogen hug, men holdt min taktik, og det var godt, at jeg var stædig; lige pludseligt skreg bremsen nemlig på hjulet for fulde drøn, og stangen blev bøjet i bund. En stor fisk havde taget agnen, og for bare derud af. Jeg kunne godt mærke, at det var makrel, og den havde ingen planer om at skulle op af vandet. Den kæmpede for vildt, men til sidst lykkedes det mig at få den landet. Det lignede en kilos makrel, hvilket det også viste sig at være.

– Imens jeg havde kæmpet med min fisk, havde de to andre også fået store makreller på, som de kæmpede med. Klokken var nu blevet 16.00, og det var på tide at sejle mod havn igen. Vi havde nu fanget over 100 makreller, hvor de fleste fik friheden igen. Sikke en tur. Det er helt sikkert en af dem, man aldrig glemmer. I havn blev fiskene vejet, og den største makrel var min på 1050 gr og 44 cm, som dog ikke deltog i konkurrencen, da jeg ikke officielt er medlem af klubben. Janniks største var 1000 gr og 43 cm og Pers største var 890 gr og 42 cm, slutter han.

Som lidt inspiration til den kommende tids makrelfiskeri får du her et par gode links videoer og artikler, som gør afstanden mellem dig og en stak hårdtfightende og velsmagende makreller betydeligt mindre:

Makrel på flåd (video på Fisk & Fris Youtube)

Havnefiskeri – guide til pladser og metoder (artikel på fiskogfri.dk)

Makrel bonanza i Øresund – flådefiskeri (artikel på fiskogfri.dk)

 

Grejxperten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This