– I morgens havde vi en vejrudsigt, der sagde 0-2 m/s hele dagen, og der var høj blå himmel, hvilket satte forventningerne højt til dagens forløb, beretter Emil Østergaard, der er skipper på Fishingbeyond´s båd Sally. – Vi sejlede ud af Hanstholm Havn klokken 05.40, og begav os mod den første plads.

– De første dyp på pladsen gav ikke det store – udover enkelte små torsk, som røg tilbage igen. Efterhånden kom der mere og mere gang i det dernede, og ud af det blå kom der en stor lubbe. Troen vendte tilbage, og vi blev liggende. Der kom nu flere store og fine torsk op, dog med nogle enkelte små hist og her.

– Efterhånden trængte vi til at prøve noget andet, og satte kursen mod en ny plads. Alle mand kørte ned første gang og fik fisk på – og flere af huggene var tunge. Der blev ventet i spænding, indtil den første dukkede op – og hele båden fløj op i jubel, for det var en virkelig stor torsk, der kom op. Vi blev enige om, at det her sted var godt, så vi blev der lidt. Det førte til flere store fisk, og da vi blev enige om, at vi havde nok – sejlede vi videre for at prøve lidt speedjigging efter sej og lubber. Vi fiskede hovedsageligt med pirke samt ophængere hele dagen, og da de forskellige farver fejlede, så fandt vi nyt grej frem og prøvede videre, indtil det spillede. Og det må man vist sige, at det gjorde, slutter han.

Du kan læse mere om fiskeriet på Norsøen og Det Gule Rev med Emil i denne artikel på Fisk & Fris store artikelarkiv.

 

Friluftsland

 

Der blev landet en del store torsk idag på det gode skib Sally på Nordsøen.

Der blev landet en del store torsk idag på det gode skib Sally på Nordsøen.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This