– Forleden aften oprandt dagen, hvor jeg skulle til at fiske på en fodring, jeg havde kørt et par dage med Spicy Squid boilies. Jeg var egentlig småsyg, med ondt i halsen, nysen og løbende snot, men jeg besluttede mig for, at jeg nok ville blive hverken mere eller mindre syg af at tage en enkelt overnatning ved søen. Det er jo stadig ret varmt. Især var det lokkende, at der lige var kommet et markant skift i vejret i retning af mere skumle forhold, hvilket plejer at betyde, at karperne er på finneren.

– Og ganske rigtigt. Allerede klokken et signalerede en vedvarende hyletone fra min bidmelder, at der var et seriøst run på den ene af mine tre stænger. Jeg sov i mine neoprenwaders, hvilket måske var knapt så komfortabelt, men det betød til gengæld, at jeg lynhurtigt kunne komme ud i vandet og være over stangen samt sætte krogen helt perfekt. Karpen kvitterede med et tungt udløb på 10-15 meter, hvorefter den tog flugten ud til venstre, så jeg måtte lægge et massivt pres på den for at sikre mig, at den ikke satte sig i nogle træer. Efter lidt tid havde jeg karpen på 10-15 meter line og kunne nyde fighten i det blikstille måneskin. Efter et par mindre udløb gled karpen, der havde taget en snowman af CFC Spicy Squid og en synkende Hot Amanda Hookbait, over netrammen. Spejlkarpen, der var ekstremt bred, dyb og højrygget – vejede 17,4 kilo.

Vi ses derude – Jens Bursell

 

Forshaga Akademin

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This