– En ven og jeg besluttede os forleden for at tage ud at fiske, selv om vejret ikke så lovende ud, skriver Afif Aquageek til fiskogfri.dk. – Pålandsvind plejer ikke at være godt på denne plads og i denne måned, men vi valgte at prøve alligevel.

– Vi kom til pladsen klokken 14, og der stod allerede to og fiskede. Den ene så opgivende ud, for han har stået der siden klokken 06.30 uden at have haft en eneste hug eller nogen følgere. Den anden var næsten lige kommet. På pladsen var der store bølger, grumset vand og skidt i vandet. Så det så faktisk lidt sort ud for os, og for at det ikke skal være løgn fandt jeg derefter ud af, at jeg har glemt alle mine gennemløbere…

– På denne plads plejer det at give godt med fisk med små blink på mellem 16-18 gram. Jeg fandt i den anden lomme nogen store blink på 23 gram – held i uheld det ved jeg ikke helt. Men jeg smed en 23 grams på, og startede så med at fiske. Efter 30 minutter gav min ven og en anden op. De begyndte at gå mod land, men jeg ville ikke give op så let. Jeg havde jo trods alt kun fisket i 30 minutter, og ja – jeg vidste, at det så helt sort ud, og fristelsen til at give op var stor.

-Mens de gik ind mod land, huggede det hårdt i stangen, og min ven samt den anden fisker vendte straks tilbage, da de selvfølgelig fik blod på tænderne. Efter 10 minutter kunne jeg lande en fin havørred på 70 cm og 3,95 kg. Det reddede hele min dag! Herefter fiskede vi alle videre, og maksimalt 10 minutter efter jeg landede fisken, blev det helt umuligt at fiske – selv får de hårdføre fiskere. I hvert eneste kast sad der skidt på agnen, men da det begyndte at sidde langs linen også, måtte vi alle give op. Jeg kunne dog tage hjem med oprejst pande, og de andre blev glade for at have set, at de ”dårlige forhold” faktisk godt kunne give en fisk, og at de ikke havde stået der forgæves. Måske lige bortset for ham der stod der siden kl. 06.30.

-Fisken blev fanget imellem Trelleborg og Kämpinge, slutter han.

Du kan læse mere om kystfiskeriet i Sydsverige i denne fine artikel i fiskogfri.dks artikelarkiv af Andreas Aggerlund.

 

Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This