– Her i weekenden stod den på fisketur til Furesøen, hvor Ishøj Sportfiskerklub havde deres årlige sommerkonkurrence efter rovfisk, fortæller Thoke Wistoft. – På turen var der præmier til største gedde, aborre og sandart, hvis man skulle være så heldig at fange et af de få eksemplarer i søen.

– Dagens sværeste fisk, skulle dog vise sig at være aborre, da de sædvanlige toppe og grunde var støvsuget for fisk. Det eneste vi så var enkelte fisk, der stod lige over bunden og bestemt ikke var i hug humør. Normalt ville vi aldrig bruge tid efter mikroaborrer, og slet ikke under den slags forhold, men nu var det jo en konkurrence, og både min kammerat Ulrik og jeg er udprægede konkurrence mennesker – i hvert fald, når det gælder fiskeri.

 

Her kan du se de kroge og softbaits, der overlistede de små, sky aborrer.

Her kan du se de kroge og softbaits, der overlistede de små, sky aborrer.

 

– Vi fangede de to eneste aborre i konkurrencen på 100 og 180 gr, så de vandt selvfølgelig første og andenpladsen i aborre De blev taget på dropshot, hvor agnen var en rød “spike tail” fra Blue Fox’s serie af “Lill’ Creatures”. Agnen har duft af krebs, og den røde farve blev valgt, da både farve og størrelse minder om de dansemyggelarver – også kaldet bloodworms, som de små aborrer elsker at mæske sig i. De blev agnet på en af de nye 7130NE Drop Lok kroge fra VMC, der har en lille lak kugle, som forhindrer agnen i, at glide ned over krogbøjningen. Til aborrefiskeriet brugte vi begge en 7 fods Omen 5-20 gr spinnestang fra 13fishing. Stangen er let og stiv med hurtig aktion, så krogen nemt sættes, når aborren hugger. 

– Vertikal fiskeriet var noget bedre end aborrefiskeriet – faktisk var det uhørt godt fiskeri, men det kan Ulrik få lov at berette om ved en anden lejlighed. Resultatet var, at vi kunne score 1. og 2. plads i sandart samt en 1. og 3. plads i gedde, slutter han.

 

Hvidovre Sport

 

Thoke med en af turens fine gedder.

Thoke med en af turens fine gedder.

 

Dagens vinderagn til aborrerne

                                     Dagens vinderagn til aborrerne.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This