Så er de ved at være her – de længe ventede musikål. Der er de sidste par dage spredte meldinger med mindre-moderate mængder af hornfisk – nu også Fyn og Sjælland, hvor der blandt andet er fanget enkelte fisk ved Nyborg og Kronborg.

Hornfiskene opholder sig om vinteren i Nordsøen, hvorefter de i april trækker via Skagerrak og Kattegat ind i indre danske farvande og Østersøen, hvor de gyder på lavt vand. Herefter trækker de retur til det åbne hav i september.  Det er derfor normalt, at de første meldinger om hornfisk kommer fra Nord- og Østjylland, hvorefter det er SØ-Danmarks tur et par dage efter. Der går sandsynligvis blot et par dage nu, før de er overalt i store mængder.

En af de heldige fangere på Vestsjælland er Jannie Kristiansen: – Jeg tog ud til Halsskov Rev ved 13 tiden i går og fiskede først med blink og silketråd tæt ved broen, fortæller hun. – Der skete ingenting. Valgte så at gå længere ud mod spidsen af revet og skiftede mit blink til en sølvpil på 24 gram med en str. 10 trekrog, som havde farver efter en tobis. Så gik der ikke mange kast, før jeg havde bid. Jeg troede faktisk først det var bundbid, da der ikke rigtig havde været tegn på liv. Men det viste sig at være en fin hun hornfisk på et halvt kilo, som du kan se nedenfor, slutter hun.

Her får du lige et par gode links, så du kan forberede dig til den obligatoriske, superhyggelige årlige hornfisketur:

Tjek fx denne video på Fisk & Fris Youtube kanal, hvor vi gennemgår nogle af de mest almindelige teknikker med spin – eller denne video, hvor vi også har nogle af de mest almindelige medeteknikker med.

Læs også artiklen “Den store hornfiskeguide” her.

 

Forshaga Akademin

 

Jannie Kristiansens fine hornfisk fra Vestsjælland.

Jannie Kristiansens fine hornfisk fra Vestsjælland.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This