– Jeg har lige været ude at fiske efter regnbueørred i går, og på turen fik jeg fem fine fisk, fortæller Daniel Korgaard. – Jeg var kørt helt ud på den yderste parkeringsplads på Reersø, når man kører ud ved havnen. Planen var at se, om jeg kunne finde nogle af de undslupne regnbuer, og det lykkedes mig efter 3 kilometers gåtur langs stranden at spotte en stime burhøns helt ude på den sydvestlige del af Reersø. Og så fulgte jeg dem ellers langs stranden nordpå.

– Da jeg havde fanget to af dem, mistede jeg stimen af syne og derefter gik jeg op og ned af stranden for at finde nogle flere burhøns. Det lykkedes igen at spotte en lille stime: Når flokken kommer langs stranden, så følger man dem og kaster sit mikroblink. Jeg brugte en Westin D360 på 6 gram i gul, og kastede den ud foran stimen. Når den daler ned igennem vandet, kan man se, når en af burhønsene tager den, hvorefter man gør tilslag, og så sidder den der bare lige i saksen.

– Det kræver, at man går en masse for at finde de burhøns, som er tilbage, men når man finder dem, og lægger sin agn lige foran stimen, så de bare kan åbne munden og sluge agnen, så skal de nok bide på den, slutter han, og tilføjer at det var lidt nederen at slæbe 16-18 kilo fisk et par kilometer på stranden….

Hvis du vil have lidt inspiration til burhøns på flue, hvilket er super effektivt og perfekt til begyndere, da man ikke skal kaste særlig langt, bør du lige tjekke disse to videoer:

Kystregnbuer – sådan fanger du dem

Kystregnbuer på flue

Samt denne artikel:

Kystregnbuer – 100 meter løb i waders

Knæk og bræk i jagten på burhønsene.

 

Hvidovre Sport

 

Der er stadig fint med kystregnbuer på Vestsjælland, hvis man bevæger sig efter fiskene.

Der er stadig fint med kystregnbuer på Vestsjælland, hvis man bevæger sig efter fiskene.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This