– For nylig var jeg på Nordkysten for at fiske havørred, og i et af kastene rejste vandet sig i store trygbølger bag bombardaflåddet, fortæller Henrik Qvirin Reiter. – Jeg var sikker på, at jeg havde ramt helt rigtigt, og at jeg ville få en store havørred den dag, men senere på dagen blev jeg klogere, da jeg så en stor stime af de undslupne regnbuer i en badekar.

– Rygterne om, at burhønsene var kommet til nordkysten, blev bekræftet i weekenden, da flere havde held med at finde og fange dem. Torsdag havde jeg selv tid til at fiske og derfor ville jeg prøve om jeg også kunne finde dem på nordkysten. Kort efter ankomsten så jeg de første buldre afsted helt inde i strandskyllet og kort tid efter lykkedes det at placere den lille Fidus lige foran stimen, hvilket prompte udløste hug.

– Det er virkelig et fornøjeligt fiskeri. Fiskene er stærke og huggene visuelle. Efter at have jagtet en stime ned af kysten og kastet til den flere gange uden hel, blev jeg lidt opgivende og lod blinket synke mod bunden, imens jeg spejdede efter stimen, som jeg havde på fornemmelsen var trukket ud mod dybere vand. Idet jeg begynder at rulle blinket ind får jeg et hug… eller gør jeg? For det føltes meget som et bundbid. Jeg lagde pres på klingen, og så rejste bundhugget sig. I det klare vand gik det op for mig, at der var en pighvar, som havde hugget til blinket. Og fordi det ikke et hverdagskost at fange en pighvar, strøg jeg ud i vandet og nettede fisken i en fart, slutter han.

Hvis du vil have lidt inspiration til burhøns på flue, hvilket er super effektivt og perfekt til begyndere, da man ikke skal kaste særlig langt, bør du lige tjekke disse to vidoer:

Kystregnbuer – sådan fanger du dem

Kystregnbuer på flue

Samt denne artikel:

Kystregnbuer – 100 meter løb i waders

 

Boatshow 2023

 

På turen til Nordkysten fik Henrik to renbuer og smed 6.

På turen til Nordkysten fik Henrik to renbuer og smed 6.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This