Det er snart rigtig, rigtig mange år siden, at man begyndte at anvende bløde plastmaterialer til kunstagn, og i dag kan man få tusindvis af gummiagn til blandt andet aborrefiskeri. Men hvordan skal de mange forskellige softbaits fiskes, for at du kan få mest muligt ud af dit fiskeri efter de sortstribede?

I den første episode af videoserien Perch Academy, viser Mads Grosell, som er produktudvikler for Savage Gear, hvordan du fisker med Texas og Carolina Rigs, samt hvorledes du binder de perfekte rigs til fiskeriet. Disse metoder er idélle til at fiske henover sunkne træer og andre snags på bunden. Mads er en af de mest erfarne aborrefiskere i Skandinavien, så du kan roligt glæde dig til masser af super spændende tips til dit lokale aborrefiskeri.

Det europæiske aborrefiskeri er i høj grad inspireret af amerikanerne, som oprindeligt har opfundet mange af teknikkerne til deres bassfiskeri. Selv helt tilbage i midten af 1960’erne, fiskede den verdenskendte Bill Dance med NED-rigs og vandt hele 7 turneringer, som i USA er en kæmpe bedrift. Senere gjorde han også Carolina rigs kendt, ved at igen at vinde de store amerikanske turneringer med dette set-up. Og sådan har softbaitfiskeriet fortsat med at udvikle sig med ekspresfart lige siden.

Se det første afstnit af Savage Gears Perch Academy her.

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This