– Det er snart ved at være en tradition, at påskeferien involverer en signifikant mængde timers havørredfiskeri i mit sommerhus på Lolland, siger Jakob Stein Bügel. – Efter et par dage med undermålere og halvsvære forhold, havde jeg faktisk planlagt at tage en dags pause, men da jeg fik en pakke bombardaflåd ind af døren til min nye 9 fods kyststang, skulle de da lige testes!

– Pladsvalget faldt på en, for mig, uprøvet kyststrækning, der ligger i forlængelse af et af mine favoritspots – jeg kunne jo ligeså godt lave lidt rekognosceringsarbejde. For enden af forfanget sad en hjemmebundet baitfish flue af grizzly craftfur og med rainbow dubbing som krop. Der gik ikke længe, før en målsfisk sultent fik kastet sig over min lille flue i det spritklare vand.

– Men – det var først, da ryggen begyndte at værke, og at savnet til min fluestang begyndte at melde sig, at en blank grissebasse valgte at inhalere min flue helt ude i kastet på ultra lavt vand. Sikke dog en fight, det var med badutspring i det spritklare vand! Til sidst kunne jeg nette denne smukke havørred i kanon kondition på 60 cm. Det var en dejlig start på påsken, for sidste påske skulle der slides mere for det. Hvor føler man sig bare priviligeret, at man kan gå ned og få sådan en fisk i baghaven!

Også sidste Påske fik Jakob en flot havørred ved sit sommerhus, som du kan læse om her.

Tohatsu

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This