– Efter et par travle uger på mit arbejde, havde jeg i den grad set frem til fiskeferie i mit sommerhus på Vestlolland, fortæller Jakob Stein Bügel. – Med fluestangen fandt jeg allerede fiskene den første dag på den lollandske nordkyst. Optimismen var derfor høj, også på trods af at jeg mistede en pæn blankfisk dagen efter. Dernæst forsvandt fiskene fuldstændigt for mig.

– Da jeg havde kørt Lolland og Falster tyndt i min søgen efter havørreder, var både krop og sjæl en anelse slidt. For et par dage siden tog jeg på tur med Jesper og Tom på den lollandske sydkyst. Tom landede en gudesmuk 64 cm blank overspringer, som jeg nettede for ham. Vi mærkede ingenting resten af formiddagen, og en anelse slukøret fik jeg tilfældigvis fortalt en lokal lystfisker, hvor jeg havde sommerhus. Han udbrød: ”Hvad laver du dog her så?!”, hvorefter han anbefalede en plads klods op ad mit sommerhus. En time senere gav jeg den lavvandede plads med spredte tangplanter et skud trods kraftig pålandsvind. Jeg fik derfor en række bundhug, men humøret var højt, da det var sjovt at udforske en lokal plads.

– Efter ca. 20 kast tog en blank sølvbombe brutalt min 18g rå Knægten gennemløber og rykkede usædvanligt hårdt i min stang. Dernæst startede en lang og udfordrende kamp med fisken, der flere gange tog lange udløb fra netkanten. I et sejrsråb og med skælvende ben og arme lykkedes det mig til sidst, ene mand, at lande min nye PR på 72.5 cm. Ventetiden havde været det hele værd, og det at fange så stor en fisk på en plads mindre end 1km fra mit hus gjorde oplevelsen endnu større. Alt i alt en fantastisk påskeferie.

 

Hvidovre Sport

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This